Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Widok wątkowy

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    1. Musisz zdać sobie sprawę z tego, że połączenie lampy naaparatowej oraz studyjnej da niespotykane efekty w postaci różnej wartości tinta. Jedną stronę będziesz miał różową a drugą zieloną.
    Wiesz to z własnego doświadczenia czy tak Ci się wydaje? Znam kilka osób które w studio wspomagają się lampami systemowymi i nigdy nie słyszałem narzekań na problemy z różną temperaturą barwową czy trudność z prawidłowym ustawianiem balansu bieli.

PS:
    Dokupiłem do Yongnuo kabelek który umożliwia podłączenie lampy systemowej do odbiornika nie przy pomocy gorącej stopki a gniazda PC (są sytuacje kiedy wygodniej mi kiedy odbiornik wisi na kabelku a nie jest na sztywno przymocowany do lampy) i niestety takie rozwiązanie ma jedną poważną wadę której się nie spodziewałem. Otóż lampa podłączona do rf-602 kablem pc nie wybudza się ze stanu uśpienia:sad:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    1. Raczej na pewno tak
    2. Raczej chyba tak

(powinno działać, ale nie daję gwarancji firmowej )

Jutro powinno mi się udać to sprawdzić więc dam znać. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to w żaden sposób groziło uszkodzeniem lampy lub odbiornika
    Ostatnio edytowane przez Daniell ; 05-09-2011 o 16:14 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Uprawnienia umieszczania postów