Strona 106 z 175 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Witam serdecznie czy ktoś spotkał się ze sprzedażą radiopopper ów w UE? Pozdrawiam
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Domyślnie

Przepraszam, nie doczytałem 200 PLN, rzeczywiście ST-E2 w takiej cenie jest nieosiągalne.
    pkt. 8. regulaminu

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    niech zlikwidują migawkę w lustrzankach to się sprawa uprości. potrzeba jest tylko do dwóch rzeczy:
    1. żeby na niej zarabiać jak padnie
    2. żeby zarabiać na drogich i skomplikowanych lampach błyskowych ( hss)
    Wystarczy kpic np Nikona D70 bodajze.
    Mozna sobie synchronizowac lampy z dowolnymi czasami, byle by body nie wiedzialo ze ma lampe zapieta.

ps. Swoja droga bardzo mnie Ciekawi ile tych 430EX trzeba bylo by miec zeby zrownowazyc slonce w dodatku majac na obiektywie szary filtr.
    Słitaśne fotki na f/1.2 robione pod slonce musza byc takie sliczne...
    Chyba tez sobie takie zrobie ;D
    Ostatnio edytowane przez Maver ; 15-08-2011 o 22:18
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Domyślnie

Wracamy do tematu ptaszki... Brać ten wyzwalacz ? http://allegro.pl/wyzwalacz-lamp-2-4...753051452.html

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    ... Swoja droga bardzo mnie Ciekawi ile tych 430EX trzeba bylo by miec zeby zrownowazyc slonce w dodatku majac na obiektywie szary filtr....
    Jakieś 500 szt. :-) EDIT: i muszą być metr od obiektu/modelki/czegośtam :-)

Cytat Zamieszczone przez Tozawa Zobacz posta
    Wracamy do tematu ptaszki... Brać ten wyzwalacz ? http://allegro.pl/wyzwalacz-lamp-2-4...753051452.html
    Oczywiście brać.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 15-08-2011 o 23:40

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Jakos w normalnych warunkach mnie sie nie zdaza... ale co ja tam wiem.
    Chociażby sport. Na przykład takie skoki na rowerze. No chyba, że lampa stanowi główne źródło światła
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Jakieś 500 szt. :-) EDIT: i muszą być metr od obiektu/modelki/czegośtam :-)

Oczywiście brać.

Dzięki, też wziąłem Pobawię się, kupię jakiś statyw i parasolkę i może w przyszłości wymienię na pixel knighty
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Domyślnie

Ja również kupiłem Czekam na swój zestaw, podłączę wszystko... i do boju!! Już mam kilka pomysłów na sesję... ciekawe jak to wszystko wyjdzie w praniu

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    a ja mam pytanie z innej beczki:
    czy posiadajac pocket wizardy moge sterowac bezprzewodowo lampa wprost z menu aparatu tak samo jakbym to robil majac ja zapieta na sankach ? dogadywac mialyby sie 5d2 i 580II poprzez PW, czy takie cos jest niemozliwe ?
    W pocket wizard plus II niestety nie da rady

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tak, nawet jeżeli nie naprawili wszystkich problemów. Warto wymieniać ST-E2 nawet i na chińskie młotki bez automatyki. Podczerwienią nie zrobisz kontry zza postaci, podczerwienią nie pobłyskasz z 70-200.
    micles, nie tak szybko - ST-E2 spokojnie zrobisz i kontrę i pobłyskasz z 70-200.
    oczywiście zrobisz to raczej tylko w studio albo w jakimś innym pomieszczeniu.

Hmmmm... te "chińskie młotki" zapewne mają wbudowane wspomaganie AF
    Są okazje gdzie ST-E2 nic nie zastąpi.
    no właśnie.

ST-E2 ma i TTL i wspomaganie AF.

dlatego IMHO trzeba mieć dwa zestawy: ST-E2 w podczerwieni do pomieszczeń i studia, a jakieś "chińskie młotki" do zabawy na zewnątrz. inaczej się nie da, zalety i wady obu kombinacji wzajemnie się wykluczają/uzupełniają.

pozostaje co najwyżej czekanie, aż pocket wizard albo inny pixel knight raczą dodać do swoich radiówek wspomaganie AF - wtedy będzie rzeczywiście wszystko w jednym.

a co do ST-E2 można się tylko zastanawiać, czy kupić oryginał, czy zamiennik yongnuo za połowę ceny.

Neostrada i inne podobne też na 2.4 GHz działają. 2-4 piętra w post-komunistycznym bloku z wielkiej płyty przelatuje. :-)
    ale jest to nielegalne :wink:

gwoli ścisłości, Januszu, Neostrada to standard ADSL, który działa na kablu miedzianym i wykorzystuje częstotliwości od 30 kHz do 1.1 MHz (Aneks A). 2.4 GHz ma dołączany do Neostrady router obsługujący sieć lokalną wi-fi - a to z Neostradą nie ma zupełnie nic wspólnego poza tym, że jest w jednym pudełku.

natomiast 2.4 GHz to zarówno plus, jak i minus - jest to dobra i skuteczna częstotliwość - ale już coraz bardziej zapchana wszelkiego rodzaju urządzeniami.

np. w domu mam wszystko na wi-fi i już jak puszczam wydruk (drukarka wi-fi) z laptopa (wi-fi), to mi myszka (logitech 2.4 GHz) zatrzymuje się na parę sekund.
    pozdro.,
    m.

Strona 106 z 175 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów