Witam serdecznie czy ktoś spotkał się ze sprzedażą radiopopper ów w UE? Pozdrawiam
Witam serdecznie czy ktoś spotkał się ze sprzedażą radiopopper ów w UE? Pozdrawiam
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Przepraszam, nie doczytałem 200 PLN, rzeczywiście ST-E2 w takiej cenie jest nieosiągalne.
pkt. 8. regulaminu
Wystarczy kpic np Nikona D70 bodajze.
Mozna sobie synchronizowac lampy z dowolnymi czasami, byle by body nie wiedzialo ze ma lampe zapieta.
ps. Swoja droga bardzo mnie Ciekawi ile tych 430EX trzeba bylo by miec zeby zrownowazyc slonce w dodatku majac na obiektywie szary filtr.
Słitaśne fotki na f/1.2 robione pod slonce musza byc takie sliczne...
Chyba tez sobie takie zrobie ;D
Ostatnio edytowane przez Maver ; 15-08-2011 o 22:18
--
Pozdrawiam
Krzysztof Zagórski
Wracamy do tematu ptaszki... Brać ten wyzwalacz ? http://allegro.pl/wyzwalacz-lamp-2-4...753051452.html
FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Ja również kupiłemCzekam na swój zestaw, podłączę wszystko... i do boju!! Już mam kilka pomysłów na sesję... ciekawe jak to wszystko wyjdzie w praniu
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
micles, nie tak szybko - ST-E2 spokojnie zrobisz i kontrę i pobłyskasz z 70-200.
oczywiście zrobisz to raczej tylko w studio albo w jakimś innym pomieszczeniu.
no właśnie.
ST-E2 ma i TTL i wspomaganie AF.
dlatego IMHO trzeba mieć dwa zestawy: ST-E2 w podczerwieni do pomieszczeń i studia, a jakieś "chińskie młotki" do zabawy na zewnątrz. inaczej się nie da, zalety i wady obu kombinacji wzajemnie się wykluczają/uzupełniają.
pozostaje co najwyżej czekanie, aż pocket wizard albo inny pixel knight raczą dodać do swoich radiówek wspomaganie AF - wtedy będzie rzeczywiście wszystko w jednym.
a co do ST-E2 można się tylko zastanawiać, czy kupić oryginał, czy zamiennik yongnuo za połowę ceny.
ale jest to nielegalne :wink:
gwoli ścisłości, Januszu, Neostrada to standard ADSL, który działa na kablu miedzianym i wykorzystuje częstotliwości od 30 kHz do 1.1 MHz (Aneks A). 2.4 GHz ma dołączany do Neostrady router obsługujący sieć lokalną wi-fi - a to z Neostradą nie ma zupełnie nic wspólnego poza tym, że jest w jednym pudełku.
natomiast 2.4 GHz to zarówno plus, jak i minus - jest to dobra i skuteczna częstotliwość - ale już coraz bardziej zapchana wszelkiego rodzaju urządzeniami.
np. w domu mam wszystko na wi-fi i już jak puszczam wydruk (drukarka wi-fi) z laptopa (wi-fi), to mi myszka (logitech 2.4 GHz) zatrzymuje się na parę sekund.![]()
pozdro.,
m.