Strona 99 z 175 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    100% (jakby nie brać pod uwagę tych w studio i tych na weselu).

@basala:
    Moze byc, choc w praktyce zwykle polprzezroczyste parasolki sa chyba wygodniejsze, poza tym dodatkowym plusem jest to ze mozesz taka parasolke (zaleznie od rodzaju zdjecia oczywiscie) umiescic nawet 10cm od twarzy fotografowanej osoby i miec ultra miekkie swiatlo.

Z tych bardzo tanich uchwytow statyw-parasolka-lampa ktore testowalem, te ktore sa na tej aukcji sa chyba najbardziej OK. Kupilem pare innych modeli i byly tragiczne

Zastanow sie tylko czy nie kupic zwyklych parasolek zamiast takich "pseudo softboxow", zwlaszcza ze z tego co widze to jakos dziwnie sie bedzie lampe mocowalo w srodku tego softboxa, zaryzykowal bym nawet stwierdzenie ze jest niemozliwe umieszczenie jej w srodku

ps. A za 1000 zeta to mozesz jeszcze trzy lampy i trzy takie zestawy dokupic
    Ostatnio edytowane przez Maver ; 10-07-2011 o 20:41
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Skąd taka cena? PW TT5 to ok 900 zł TT1 800 zł. Dalej drogo ale nie aż tak.
    Janusz, chodziłó chyba bardziej o cenę zestawu, no bo przecież trzeba mieć nadajnik + odbiornik, a to się już robi 1700 zł.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Właśnie dotarła do mnie lampka Metz 40MZ-2. Supr lampa jak na stare (analogowe) czasy.
    Choć właściwie można jej używać i dzisiaj. Nie rozumiem jednak jednej rzeczy. A mianowicie, nie można jej wyzwolić photixem-strato jeśli na stopce SCA 3101 nie ustawie wyzwalania na drugą lamelkę. Z aparatem nie ma żadnych problemów. Nawet nie myślałem że się będzie tak dogadywać z 5DII. . Zoom, przysłona, wspomaganie AF. Czułość oczywiście trzeba wprowadzać ręcznie. Tylko że ja ją kupiłem do wyzwalania radiowego. Niby nie jest to jakaś bariera bo i tak często używam drugiej lamelki. Tylko czemu nie chce odpalać na pierwszą.

Domyślnie

Nie mam pojęcia, ale mam dwie takie i obie cały czas ustawione na drugą kurtynę.. Inaczej nie działają. Mi to nigdy nie przeszkadzało. Przecież nawet na długich czasach synchro na 2gą lamelkę lepiej się sprawdza.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.

Właśnie czekam na zamówione pixel knight tr-332. Czy tkoś z forumowiczów miał przyjemność testować ten zestaw w połączeniu c7d + ex580II przy czasach 1/1000 bądź krótszych ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Raczej bym nie ryzykował Pixeli do 7d w obliczu wycofania ich z produkcji. Lepiej poczekać na nową wersję (ponoć w sierpniu). W starych mogą być problemy z kompatybilnością i ze zżeraniem baterii.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bpilewski Zobacz posta
    Witam.

Właśnie czekam na zamówione pixel knight tr-332. Czy tkoś z forumowiczów miał przyjemność testować ten zestaw w połączeniu c7d + ex580II przy czasach 1/1000 bądź krótszych ?

miałem.
    wymieniony zestawik rozmawia ze sobą do 1/8000 w HS (firmware 1.2.4)
    jadę na akumulatorkach ... mocne zżeranie miałem tylko na mrozie (dosyć logiczne).
    poza tym jest OK.
    wycofanie z produkcji nie koniecznie musi się wiązać z jakimiś błędami.
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goran Zobacz posta
    miałem.
    wymieniony zestawik rozmawia ze sobą do 1/8000 w HS (firmware 1.2.4)
    jadę na akumulatorkach ... mocne zżeranie miałem tylko na mrozie (dosyć logiczne).
    poza tym jest OK.
    wycofanie z produkcji nie koniecznie musi się wiązać z jakimiś błędami.
    goran tzn. że proponujesz zakup od razu ładowarki i akumulatorków ? jakieś propozycje?

I co masz na mysli wymieniony zestawik? coś z pierwszym było nie tak ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Godzinę temu odebrałem paczkę wszystko śmiga zarówno z 7d jak i 5dII eh piękna sprawa te krótkie czasy! zobaczymy jak z zasilaniem, trochę mnie CICHY zmartwił tym prądożernym charakterem zestawu

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

spokojnie miałem na myśli "wymieniony przez Ciebie zestawik"
    chyba o tym pisałem w innym wątku ale miałem problemy z tymi pixelami ... dosyć dziwne zresztą. wgrałem nowy soft do C7D i jak ręka odjął.

Najpierw jechałem na panasonicach CR2 z allegro (ok. 6pln/szt)
    Później kupiłem taką ładowarkę: http://www.milhunt.pl/sklep/adowarka...ire-p-383.html
    i aku gdzieś na ebay (CR2 ultrafire 800 mAh). Jak że mam sporo tych aku to ładowałem może 2 razy dopiero
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Strona 99 z 175 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów