Strona 95 z 175 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dziękuję za potwierdzenie moich rozważań teoretycznych Polecam się na przyszłość.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

witam, potrzebuję pomocy.. Zakupiłem Canona 60D wszystko ok, tylko nie mam zielonego pojęcia jak wyzwolić wbudowaną lampą zewnętrzną (430exII) przeczytałem instrukcjie i dalej nic. Jeśli byłby ktoś skłonny pomóc mi to dziękuję pozdrawiam.

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez omaciek Zobacz posta
    tylko nie mam zielonego pojęcia jak wyzwolić wbudowaną lampą zewnętrzną (430exII) przeczytałem instrukcjie i dalej nic.
    Ale co? mamy Ci przekleic to co pisze w obu instrukcjach?

W 60D uruchamiasz tryb mastera, w 430EX uruchamiasz tryb slave. W obu ustawiasz ten sam kanal (1-4) i grupe jako 'A'.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

430ex nie ma takiej funkcji (master/slave)
    c50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
    zenit 12xp + helios 44m

Domyślnie

Mam parę złotych do wydania i postanowiłem pobawić się trochę światłem błyskowym. Planuję zakup jednej lub dwóch Yongnuo YN-468, do tego RF-603 do bezprzewodowego wyzwalania. Z tego co się orientuję powinno to zadziałać na moim 400D, jednak miło byłoby, gdybym mógł odpalić te lampy na analogu 50e. Czy te bezprzewodowe RF-y zadziałają na analogu, a jeśli nie, czy istenieje możliwość podłączenia YN-468 do mojego 50e choćby przez kabel?
    Z góry dziękuję za pomoc
    Ostatnio edytowane przez biskup666 ; 03-06-2011 o 23:35
    400D, 50e, Praktica MTL3, FED 3, KIT, Paragon 35/2.8, C35/2, C50/1.8, Pentacon 50/1.8, Sigma 135/2.8, Tamron 55-200, Leningrad 4

Smile

Cytat Zamieszczone przez omaciek Zobacz posta
    witam, potrzebuję pomocy.. Zakupiłem Canona 60D wszystko ok, tylko nie mam zielonego pojęcia jak wyzwolić wbudowaną lampą zewnętrzną (430exII) przeczytałem instrukcjie i dalej nic. Jeśli byłby ktoś skłonny pomóc mi to dziękuję pozdrawiam.
    to więc tak: np w trybie M w menu wchodzisz w sterowanie lampą później nastawy lampy wbudowanej i tam ustawiasz funkcję bezprzewodową, następnie w lampie przytrzymujesz przycisk zoom aż pojawi się funkcja bezprzewodowa i tyle. Sprawdź tylko czy kanały się zgadzają - standardowo powinny być ustawione na kanale 1. Powodzenia

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x_makler Zobacz posta
    to więc tak: np w trybie M w menu wchodzisz w sterowanie lampą później nastawy lampy wbudowanej i tam ustawiasz funkcję bezprzewodową, następnie w lampie przytrzymujesz przycisk zoom aż pojawi się funkcja bezprzewodowa i tyle. Sprawdź tylko czy kanały się zgadzają - standardowo powinny być ustawione na kanale 1. Powodzenia
    kurcze musiałem przeoczyć to w instrukcji, faktycznie jest możliwość wyzwalania "kukułką", dzięki makler
    c50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
    zenit 12xp + helios 44m

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asmo Zobacz posta
    kurcze musiałem przeoczyć to w instrukcji, faktycznie jest możliwość wyzwalania "kukułką", dzięki makler
    Proszę bardzo :-) ale faktycznie, bynajmniej dla mnie, instrukcja traktuje temat dość ogólnie... ale metodą prób i błędów wreszcie się udało
    Ostatnio edytowane przez x_makler ; 04-06-2011 o 15:32

TempleGrandin
    Guest

Domyślnie Slave

Witam wszystkich i pozwalam sobie przyłączyć się do wątku - mam pytanie odnośnie Nissina Di622, który ma funkcję slave - jak działa jako wyzwalacz drugiej lampy zewnętrznej? Czy wszystko odbywa się bez problemów i można wykorzystywać ją do sesji z większą ilością oświetlenia, np. lampami studyjnymi?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Kiedyś czytałem że jest możliwość wyzwalania lamp studyjnych przy użyciu TT5 ale nie było napisane jakim kablem to zrobić. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii i podzieli się wiedzą. Z góry dziękuję

Strona 95 z 175 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów