Dziękuję za potwierdzenie moich rozważań teoretycznychPolecam się na przyszłość.
Dziękuję za potwierdzenie moich rozważań teoretycznychPolecam się na przyszłość.
witam, potrzebuję pomocy.. Zakupiłem Canona 60D wszystko ok, tylko nie mam zielonego pojęcia jak wyzwolić wbudowaną lampą zewnętrzną (430exII) przeczytałem instrukcjie i dalej nic. Jeśli byłby ktoś skłonny pomóc mi to dziękujępozdrawiam.
430ex nie ma takiej funkcji (master/slave)
c50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
zenit 12xp + helios 44m
Mam parę złotych do wydania i postanowiłem pobawić się trochę światłem błyskowym. Planuję zakup jednej lub dwóch Yongnuo YN-468, do tego RF-603 do bezprzewodowego wyzwalania. Z tego co się orientuję powinno to zadziałać na moim 400D, jednak miło byłoby, gdybym mógł odpalić te lampy na analogu 50e. Czy te bezprzewodowe RF-y zadziałają na analogu, a jeśli nie, czy istenieje możliwość podłączenia YN-468 do mojego 50e choćby przez kabel?
Z góry dziękuję za pomoc![]()
Ostatnio edytowane przez biskup666 ; 03-06-2011 o 23:35
400D, 50e, Praktica MTL3, FED 3, KIT, Paragon 35/2.8, C35/2, C50/1.8, Pentacon 50/1.8, Sigma 135/2.8, Tamron 55-200, Leningrad 4
to więc tak: np w trybie M w menu wchodzisz w sterowanie lampą później nastawy lampy wbudowanej i tam ustawiasz funkcję bezprzewodową, następnie w lampie przytrzymujesz przycisk zoom aż pojawi się funkcja bezprzewodowa i tyle. Sprawdź tylko czy kanały się zgadzają - standardowo powinny być ustawione na kanale 1. Powodzenia
Witam wszystkich i pozwalam sobie przyłączyć się do wątku - mam pytanie odnośnie Nissina Di622, który ma funkcję slave - jak działa jako wyzwalacz drugiej lampy zewnętrznej? Czy wszystko odbywa się bez problemów i można wykorzystywać ją do sesji z większą ilością oświetlenia, np. lampami studyjnymi?
Kiedyś czytałem że jest możliwość wyzwalania lamp studyjnych przy użyciu TT5 ale nie było napisane jakim kablem to zrobić. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii i podzieli się wiedzą. Z góry dziękuję