Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Smile

Cytat Zamieszczone przez omaciek Zobacz posta
    witam, potrzebuję pomocy.. Zakupiłem Canona 60D wszystko ok, tylko nie mam zielonego pojęcia jak wyzwolić wbudowaną lampą zewnętrzną (430exII) przeczytałem instrukcjie i dalej nic. Jeśli byłby ktoś skłonny pomóc mi to dziękuję pozdrawiam.
    to więc tak: np w trybie M w menu wchodzisz w sterowanie lampą później nastawy lampy wbudowanej i tam ustawiasz funkcję bezprzewodową, następnie w lampie przytrzymujesz przycisk zoom aż pojawi się funkcja bezprzewodowa i tyle. Sprawdź tylko czy kanały się zgadzają - standardowo powinny być ustawione na kanale 1. Powodzenia

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x_makler Zobacz posta
    to więc tak: np w trybie M w menu wchodzisz w sterowanie lampą później nastawy lampy wbudowanej i tam ustawiasz funkcję bezprzewodową, następnie w lampie przytrzymujesz przycisk zoom aż pojawi się funkcja bezprzewodowa i tyle. Sprawdź tylko czy kanały się zgadzają - standardowo powinny być ustawione na kanale 1. Powodzenia
    kurcze musiałem przeoczyć to w instrukcji, faktycznie jest możliwość wyzwalania "kukułką", dzięki makler
    c50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
    zenit 12xp + helios 44m

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asmo Zobacz posta
    kurcze musiałem przeoczyć to w instrukcji, faktycznie jest możliwość wyzwalania "kukułką", dzięki makler
    Proszę bardzo :-) ale faktycznie, bynajmniej dla mnie, instrukcja traktuje temat dość ogólnie... ale metodą prób i błędów wreszcie się udało
    Ostatnio edytowane przez x_makler ; 04-06-2011 o 15:32

TempleGrandin
    Guest

Domyślnie Slave

Witam wszystkich i pozwalam sobie przyłączyć się do wątku - mam pytanie odnośnie Nissina Di622, który ma funkcję slave - jak działa jako wyzwalacz drugiej lampy zewnętrznej? Czy wszystko odbywa się bez problemów i można wykorzystywać ją do sesji z większą ilością oświetlenia, np. lampami studyjnymi?

Uprawnienia umieszczania postów