Zastanawiałem się nad podobnym wyborem między yongnuo i phottix strato 2 (4w1): http://martybugs.net/blog/blog.cgi/g...1-Trigger.html
http://allegro.pl/phottix-strato-2-c...413655926.html
Mam Canona 5d lampę 430EXII i Sigma 530 DG ST i chciałbym się pobawić w pracę z tymi dwoma lampami.
Moje zrozumienie phottix strato 2 jest takie, ze on w odróżnieniu do yongnuo rf 602 i innych podobnych ma możliwość przy jednym nadajniku i jednym odbiorniku pracy z 2 lampami , w tym:
- 1 lampa na nadajniku, bo ma sanki (tak na prawde na body) i wtedy pracuje w TTL (opcja)
- 1 lampa na odbiorniku (poza body) i pracuje w manualu
Yongnuo rozumiem tylko z 1 lampą, chyba, ze dokupimy odbiorniki, ale nie ma opcji pracy na "body"), bo nadajnik nie ma sanek.
Czy możecie mi potwierdzić, że tak jest i ewentualnie jaka jest alternatywa do pracy z 2 lampami jednocześnie (tylko chciałbym mieć 1 na body).
Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...
Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Dzieki dinderi, tylko tam jest mowa o yongnuo, rozumiem, ze jest opcja pracy tez z yongnuo z lampą na sankach w aparacie, jeśli nadajnik połączymy kabelkiem z body, a jak sie to ma to photix strato, rozumiem, ze tam kabelek nie jest potrzebny? Czy ktoś miał w ręce te 2 urządzenia i któreś poleca?
Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...
Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
nie moge znalezc na foraum rozwiazania w/w tematu..
jakie mam poczynic ustawienia w markII i 580exII zeby moc te lampe wyzwolic bezprzewodowo.. bez kabli, wyzwalacza radiowego itp.. korzystajac ttylko z lampy i aparatu? jest taka mozliwosc wogole?
RTFM, nie da sie
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Kup 7D, 60D albo 600D![]()
5D MII (M I tyz) nie maja wsparcia dla bezprzewodowego wyzwalania lamp.
MIII pewnie juz bedzie mial![]()
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |