Strona 90 z 175 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Z tym wybudzaniem to zależy od lampy. Nie pamiętam czy 550EX, 580EX się budzą, ale w tym lampach z serii 5xx można zawsze wyłączyć tryb oszczędzania energii. Na pewno Nissin 622 wersja I po minucie usypia i odbiornik już go nie obudzi, a lampa ma na stałe funkcję oszczędzania energii. W lampach Youngnuo nawet jak usypia to odbiornik wybudza.
    Dziękuję za informację:-D

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASH666 Zobacz posta
    zdalne lampy są ustawione w trybie manualnym, natomiast na aparacie mam działającą lampę w eTTL.

http://www.calumetphoto.com/eng/prod...systems/cf0090

Ja nabylem ten zestaw za 40 funtow dwa tygodnie temu w sieci brytyjskiej. Działa bardzo pewnie, nie zdażyło się żeby nie odpaliło. Również studyjne.

Tylko po co TTL, skoro reszta w manualu. TTL zmierzy światło bez pozostałych lamp i przepali. Jedyny pomysł to pozostałe lampy do konturów lub na tło.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ASH666 Zobacz posta
    zdalne lampy są ustawione w trybie manualnym, natomiast na aparacie mam działającą lampę w eTTL.

http://www.calumetphoto.com/eng/prod...systems/cf0090

Ja nabylem ten zestaw za 40 funtow dwa tygodnie temu w sieci brytyjskiej. Działa bardzo pewnie, nie zdażyło się żeby nie odpaliło. Również studyjne.

Tylko po co TTL, skoro reszta w manualu. TTL zmierzy światło bez pozostałych lamp i przepali. Jedyny pomysł to pozostałe lampy do konturów lub na tło.
    Ostatnio edytowane przez grzegorzki ; 21-02-2011 o 05:57 Powód: Automerged Doublepost
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Mam pytanie troche zbaczajace z tematu, czy wyzwalacz radiowy (mam Phottix Aster) moge uzywać na aparacie analogowym? Dostalem ostatnio w prezencie starego analoga i sie zastanawiam, czy moge bez ryzyka zapiac wyzwalacz radiowy na goraca stopke.
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Domyślnie co polecacie mam taki dylemat co kupic chodzi o wyzwalacze

witam

jestem na kupnie wyzwalaczy do lampek b. i nie wiem w jakiś sprzęt się zaopatrzyć jakich firm
    działam 7d i 580 II i yongnuo 560

i zastanawiam się nad phottix strato lub atlas czy może yongnuo rf-602

cenowo te sprzęty są zbliżone do siebie ale nie wiem jak się spisują proszę o pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 664433 Zobacz posta
    witam

jestem na kupnie wyzwalaczy do lampek b. i nie wiem w jakiś sprzęt się zaopatrzyć jakich firm
    działam 7d i 580 II i yongnuo 560

i zastanawiam się nad phottix strato lub atlas czy może yongnuo rf-602

cenowo te sprzęty są zbliżone do siebie ale nie wiem jak się spisują proszę o pomoc
    dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi (to jest pzez to ze mam tylko jeden post)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

To jest przez to, że Ci się nie chce czytać. W tym wątku napisano wystarczająco dużo na temat wyzwalaczy, żeby każdy sam umiał podjąc decyzję.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    To jest przez to, że Ci się nie chce czytać. W tym wątku napisano wystarczająco dużo na temat wyzwalaczy, żeby każdy sam umiał podjąc decyzję.
    dzieki za uprzejma odpowiedz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie, nie przez to. Jak dajesz pytanie na forum to zawsze istnieje ryzyko że temat był wałkowany na tyle stron, że nikomu już się nie chce po raz setny pisać tego samego. Być może też pytanie które zadałeś jest zbyt ogólne - jak radzi kolega - przejrzyj sobie ten wątek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie, nie przez to. Jak dajesz pytanie na forum to zawsze istnieje ryzyko że temat był wałkowany na tyle stron, że nikomu już się nie chce po raz setny pisać tego samego. Być może też pytanie które zadałeś jest zbyt ogólne - jak radzi kolega - przejrzyj sobie ten wątek.
    jak narazie czytam wasze wypowiedzi i nigdzie ie ma takiego tematu phottix strato tylko yon.. i pixlele wiec zadałem wam pytanie odnośnie takich radyjek tez ele na ine pytania jest multum odpowiedzi i pewnie sie tez one powtarzają ale juz nie ma tematy kopiłem wszystkie trzy i mam po problemie teraz tylko potestowac i wybrać co lepsze jak będzie ktoś chętny to za jakiś tydzień będą dwa kompleciki z dwoma odbiornikami na sprzedaż tylko jeszcze nie wiem które pozdrawiam

To jeszcze mała prośba pisz tak żeby się to dało i chciało czytać.
    K.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-02-2011 o 17:12

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak narazie czytam wasze wypowiedzi i nigdzie ie ma takiego tematu phottix strato
    Pasjonujące. Pierwszy z brzegu:

http://canon-board.info/showthread.php?t=45544

Więcej tutaj:
    http://tinyurl.com/4nzxwsr
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 90 z 175 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów