Ponieważ nie napisałeś jaka to lampa to odpowiem równie konretnie: Jakiekolwiek. Przewodowe, bezprzewodowe, chińskie itd itp
Ponieważ nie napisałeś jaka to lampa to odpowiem równie konretnie: Jakiekolwiek. Przewodowe, bezprzewodowe, chińskie itd itp
Grupa Fotograficzna Kolumba 5
http://kolumba5.tv
Czytanie ze zrozumieniem - podstawówka, klasy 1-3, polecam wrócić skoro masz z tym problemy.
Ale nadajnika nie muszę mocować na stopce aparatu, mogę go połączyć za pomocą kabelka z body i może sobie brzydko mówiąc chociażby zwisać i stopka będzie wolna
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Najpierw sprawdź jakie ta lampa ma napięcie na stopce. Bo jak się okaże, że duuuużo więcej niż kilka voltów, to żadne z obecnie dostępnych. Lepiej kupić sobie wtedy jakąś najtańsza lampę z niskim napięciem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Polecam koledze MaciekH również.
Odpowiedź Piotrka72T wynika właśnie ze zrozumienia tematu.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 21-11-2010 o 22:19 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
http://allegro.pl/radiowy-wyzwalacz-...324954843.html w sumie znalazłem coś, to rozwiązuje problemy wszelakie, w tej kwestii, także dzięki za pomocpozdrawiam
PS. MaćkuH - zdecydowanie to ty coś źle zrozumiałeś, bo to jest spójny logicznie tekst, na który zresztą otrzymałem odpowiedździęki
![]()
Szyszon wszystko ok, ale jak z aukcji wynika:
"-Zestaw działa w trybie manualny, TTL nie jest obsługiwany."
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Szyszon, pytasz czy po podłączeniu wyzwalacza stopka aparatu będzie działać, bo chciałbyś założyć na nią lampę stopkową, tak? No to ja pytam gdzie chcesz ten wyzwalacz podlączyć tym wspomnianym przez Ciebie kabelkiem?
Gniazda PC nie masz w swoim aparacie więc pozostaje Ci kostka z gniazdem o której napisał piotrek72t. Jeśli taką "dowolną" kostkę założysz na sanki to już nie masz ich wolnych i masz podłączony nadal jedynie wyzwalacz.
Są owszem kostki które "przedłużą" sanki aparatu dając jednocześnie gniazdo PC, ale nie każde, "dowolne".
Więc czego nie rozumiem?
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
To właśnie pisałem też. Po założeniu nadajnika na sanki aparatu stracisz możliwość użycia lampy na body. Chyba że użyjesz kostki z gniazdem PC i drugimi sankami na górze - wtedy załączysz do nich lampkę a drugą podłączysz do odbiornika. Albo kup zestaw z 2 odbiornikami - niewiele drożej a będzie więcej możliwości ustawiania lamp.
małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty
Tak też planuje zrobić, choć póki co wystarczy mi jeden odbiornik z fotocelądzięki