Wszystkimi lampami wyzwolisz, nawet wbudowaną jak się postarasz...
Wszystkimi lampami wyzwolisz, nawet wbudowaną jak się postarasz...
Jednak jestem przekonania "lampa wbudowana w studio jest fuj"
Teoretycznie tak - przykładasz białą kartkę 10-20cm przed obiektywem i naciskas FEL, wtedy prawdopodobnie aparat ustawi moc lampy na minimalną i lampka nie będzie miała dużego wpływu na scenę oświetlaną także i studyjnymi...
Nie no, to jest metoda dla hardkorów, wiadomo. Ale warto znać sposób w razie wszelkie metody wyzwalania zawiodą. Gorzej jak się nie ma wbudowanej lampy ;P
Witajcie, znalazłem na allegro coś takiego:
http://allegro.pl/wyzwalacz-radiowy-...312401534.html
Chciałem Was zapytać czy jest to cośkolwiek warte? Używałbym raczej ze starymi lampami do analogów.
I takie pytanie laika - czy z 450D będzie to działało na zasadzie: lampa wbudowana (lub lampa zewnętrzna zamontowana na stopce) + lampa zewnętrzna z wyzwalacza, równocześnie? Czy jeśli podepnę wyzwalacz, to lampa wewnętrzna i stopka aparatu stają się nieaktywne? Pozdrawiam![]()
No jak zamocujesz na stopce body nadajnik wyzwalacza to logiczne że juz wbudowanej ani zewnętrznej na body nie użyjesz. Pozostanie tylko użycie 2 lamp "z boku" ale musisz mieć 2 odbiorniki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Co to za ustrojstwo z twojego linka to nie wiem, jakiś NN.
Chyba lepiej kupić jakiś Phottix (Tetra, Aster) i w sumie niewiele droższy z 2 odbiornikami.
Ostatnio edytowane przez adshaker ; 21-11-2010 o 18:41 Powód: Automerged Doublepost
małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty
Ja mam zapytanie, możliwe, że podobne.. Jakiego typu wyzwalacze szukać aby były kompatybilne ze starszymi lampami mocowanymi z zenitem 12xp?
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Ale nadajnika nie muszę mocować na stopce aparatu, mogę go połączyć za pomocą kabelka z body i może sobie brzydko mówiąc chociażby zwisać i stopka będzie wolna :P
O i przyłączam się do pytania niechcemisię, bo też gdzieś na strychu mam Zenita z lampą, to bym go wygrzebał![]()