no chyba że PW można traktować jako "zamienniki" - tyle że ta cena "trochę" wyższa..
a przy okazji - jak się poczta spisze to jutro dostanę ZoneController'a w swoje łapy![]()
no chyba że PW można traktować jako "zamienniki" - tyle że ta cena "trochę" wyższa..
a przy okazji - jak się poczta spisze to jutro dostanę ZoneController'a w swoje łapy![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Źle wyraziłem, chodzi mi o takie wymysły:
http://allegro.pl/item1188415825_wyz...tl_okazja.html
Nie jest to przecież oryginalny wyzwalacz Canona...
bo Canon w ogóle nie ma wyzwalacza który działa radiowo.. tylko za pomocą podczerwieni (co skutkuje np. słabszym zasięgiem, za to masz pełną automatykę) . Te wyzwalacze o których piszesz będą odpalać lampę w trybie M - czyli ręcznie będziesz musiał NA LAMPIE ustawić sobie moc.. i tyle, albo aż tyle.. mają zaletę - są tanie, wada - tylko ręczne ustawienia, radiowo są oczywiście Pocket Wizardy i wtedy masz full wypas - ale to już cenowo inna półka..
Żartujesz, przecież te pixele przenoszą TTL i nawet HSS. Inna sprawa z jaką powtarzalnością.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Arturs - przecież to pixele. One przenoszą TTLa
Krawat - tutaj masz wątek o tych wyzwalaczach:
http://canon-board.info/showthread.php?t=55230&page=35
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Z tego co jest napisane w odpowiednim wątku to nawet bardzo dobrą.
a sorry, rzeczywiście coś mi na mózg padło że to PT04.. fakt, mój błąd..
Do odbiornika (od wyzwalaczy radiowych PT-04) wchodzą tylko baterie alkaliczne (jak się przed chwilą dowiedziałem - po fakcie), a nie akumulatorki.
Bateria ma 1.5V, a akku 1.2V i tu jest problem bo kolosalnie spada range odbierania sygnału na akku.
Do odbiornika wchodzą dwie bateryjki, macie jakiś pomysł co zrobić z tym napięciem? Bo szkoda mi zestawu eneloopów, który kupiłem specjalnie dla radiówek...
pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3:rolleyes: