Strona 70 z 175 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa/Słubice

Domyślnie

Działa, bo mam i testowałem.

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekwion Zobacz posta
    Rozumiem, że nikt nie wpadł, że można wyzwalać więcej niż jedną lampę i czemuś to służy??

Serio?!?!? Moj swiat legl w gruzach!
    A teraz mozesz juz sie przyznac ze nie zwrociles uwagi na to co zapinasz na aparat Albo wymyslic jakies super uzasadnienie po co wyzwalac radiowo lampe zalozona na aparat przez plastikowa stopke
    Zdecydowanie latwiej bylo by po prostu zalozyc lampe na goraca stopke i ustawic w tryb Manual (jesli nie chcesz/potrzebujesz TTL'a). No ale co ja tam wiem, pojde poczytam w internecie o mozliwosciach wyzwalania wiecej niz jedna lampe... zafascynowal mnie ten temat ;D
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa/Słubice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Serio?!?!? Moj swiat legl w gruzach!
    A teraz mozesz juz sie przyznac ze nie zwrociles uwagi na to co zapinasz na aparat Albo wymyslic jakies super uzasadnienie po co wyzwalac radiowo lampe zalozona na aparat przez plastikowa stopke
    Zdecydowanie latwiej bylo by po prostu zalozyc lampe na goraca stopke i ustawic w tryb Manual (jesli nie chcesz/potrzebujesz TTL'a). No ale co ja tam wiem, pojde poczytam w internecie o mozliwosciach wyzwalania wiecej niz jedna lampe... zafascynowal mnie ten temat ;D
    Wystarczyło tylko doczytać, czemu ma służyć takie rozwiązanie.
    Skoro Ci się to nie udało to pewnie, albo z lenistwa, albo braku zrozumienia tego co jest tam napisane. Jeden i drugi powód są wystarczające by zaniechać Ci tłumaczenia CZEMU?.
    Zachęcam do ponownej lektury i głębokiego zastanowienia się przed napisaniem kolejnego, nic nie wnoszącego posta chociażby ze względu na szacunek dla tych forumowiczów, którzy poświęcają swój cenny czas na czytanie tego forum.

Domyślnie

Witam,
    Trochę zbocze z tematu
    mam pytanie czy ktokolwiek próbował zrobić własnoręcznie wyzwalacze? Mam znajomego elektronika który powiedział, że może mi takie zrobić w cenie najtańszej chińszczyzny, ale z lepszym zasięgiem i skutecznością (no i nie na wbudowanych akumulatorach a na AAA).
    Czy to ma szansę powodzenia? Na co warto zwrócić uwagę? Może ktoś spotkał się z tym tematem w sieci?

ps.
    Wie ktoś moźe gdzie w polsce da się dostać samą stopkę uniwersalną (do nadajnika) i gniazda PC (do odbiorników, chyba żeby użyć gniazd jack)?

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekwion Zobacz posta
    Wystarczyło tylko doczytać, czemu ma służyć takie rozwiązanie.
    Skoro Ci się to nie udało to pewnie, albo z lenistwa, albo braku zrozumienia tego co jest tam napisane. Jeden i drugi powód są wystarczające by zaniechać Ci tłumaczenia CZEMU?.
    Zachęcam do ponownej lektury i głębokiego zastanowienia się przed napisaniem kolejnego, nic nie wnoszącego posta chociażby ze względu na szacunek dla tych forumowiczów, którzy poświęcają swój cenny czas na czytanie tego forum.

Jak juz bylo napisane wyzej. Skoro nadajnik od wyzwalaczy radiowych i tak jest zapiety przez zlacze PC w aparacie, to lampe blyskowa na aparacie mozna wpiac na sanki, a nie na odbiornik do wyzwalacza a potem umiescic na sankach bo to po prostu zwykla glupota. I tak w jednym i drugim przypadku lampa wyzwoli sie tak samo, w tym samym czasie.
    Wiec jesli chcesz dalej odpisywac placzliwym tonem wyjasniajac glupote umieszczona na tamym zdjeciu to zapraszam do flamewar, zeby tu niepotrzebnie nie zasmiecac wątku. Na zrozumiemie nie licze, rozumiem ze i tak juz jestes ciezko obrazony i zalamany faktem ze ktos pokazal cos palcem i powiedzial "to glupie".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez regis.szymon Zobacz posta
    Witam,
    Trochę zbocze z tematu
    mam pytanie czy ktokolwiek próbował zrobić własnoręcznie wyzwalacze? Mam znajomego elektronika który powiedział, że może mi takie zrobić w cenie najtańszej chińszczyzny, ale z lepszym zasięgiem i skutecznością (no i nie na wbudowanych akumulatorach a na AAA).
    Czy to ma szansę powodzenia? Na co warto zwrócić uwagę? Może ktoś spotkał się z tym tematem w sieci?

ps.
    Wie ktoś moźe gdzie w polsce da się dostać samą stopkę uniwersalną (do nadajnika) i gniazda PC (do odbiorników, chyba żeby użyć gniazd jack)?

Pozdrawiam
    Zrobic pewnie i mozna, tylko podejzewam ze taniej i szybciej wyjdzie kupic za 60pln wyzwalacze ktore maja 100m zasiegu i dzialaja jak nalezy. A do tego wygladaja jakos w miare przyzwoicie. Chyba ze znajomy zrobic ci domowym sposobem wyzwalacz ktory przenosi na przyklad pelna automatyke itp... wtedy taka oszczednosc moze miec sens. Przy chinczykach za 60pln to na prawde nie ma wiekszego sensu.
    Ostatnio edytowane przez Maver ; 09-08-2010 o 12:04 Powód: Automerged Doublepost
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Zrobic pewnie i mozna, tylko podejzewam ze taniej i szybciej wyjdzie kupic za 60pln wyzwalacze ktore maja 100m zasiegu i dzialaja jak nalezy. A do tego wygladaja jakos w miare przyzwoicie. Chyba ze znajomy zrobic ci domowym sposobem wyzwalacz ktory przenosi na przyklad pelna automatyke itp... wtedy taka oszczednosc moze miec sens. Przy chinczykach za 60pln to na prawde nie ma wiekszego sensu.
    No właśnie mam wątpliwości co do tego działania jak należy. A co do wyglądu wolę jednolicie czarną puszkę z antenką, niż to co w kwestii obudowy oferują tanie nadajniki (niedomykające się pokrywy baterii, psujące się przyciski itp).

Co do takiego nadajnika z pelną automatyką to też myślimy, ale to już poważniejsza zabawa się wydaje.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No jeżeli twórcy Pixeli jeszce nie ogarnęli tematu, to samozwańczym elektronikom życzę powodzenia (chyba że faktycznie masz jakiegoś talenta na składzie, to zachęcamy do rozpoczęcia produkcji seryjnej)

Domyślnie

Co innego produkcja seryjna, ktora musi byc oplacalna i musi wspolpracowac z roznymi konfigurajami, a co innego urzadzenie zrobione pod konkretny aparat i lampe.
    Choc i tak osobisie uwazam ze bawienie sie w robienie takich wynalazkow, zamiast wydanie 60pln na chinczyka to zajecie tylko dla hobbystow ktorzy nie maja czego z czasem robic
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Coś już napisał
    Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

Witam,
    Miał ktoś może styczność z tym radiowym wyzwalaczem??
    http://milso.com.pl/pl/art/1561/Zest...-SPEED-SKYPORT
    Za bardzo nie wiem, w który system pakować się. Zasadniczo robię foto na manualnym trybie lampy wiec jakieś wspomagacze nie są mi potrzebne...
    Jeszcze zastawiam się nad Bowensowskimi Pulsarami, bo mam możliwość zakupu używanych 3szt za 1k zł, ale i tak w przyszłości jeszcze jeden nadajnik będzie trzeba mi kupić a to już koszt co najmniej 700zł/szt.
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam!!
    Canon 1n RS, 20D, 40D, Carl Zaiss 50/2,8 Canon 75-300 1:4-5.6 IS, Tamron SP AF 28-75 2.8, Canon 50mm 1.8

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez regis.szymon Zobacz posta
    Witam,
    Trochę zbocze z tematu

ps.

Pozdrawiam
    ja zrobilem. wykorzystalem modul alarmu samochodowego. ale to zabawa byla. w zaleznosci od ukladu bylo wyzwalanie lampy albo bezprzewodowy pilot.

pozniej kupilem chinczyka
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Strona 70 z 175 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów