Strona 59 z 175 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Witam,
    mam jedno pytanko odnośnie wspołpracy Yongnuo ze starszymi lampkami. Oczywiscie moje sztuki odbiorników bezproblemowo wyzwalają canonowskie 430tki i 580tki.
    Ale kiedy podpinam małą, starą błyskotkę, którą ojciec używał z analogowym Zenithem tj. MIKONA MV-220 to juz nie odpala. Zaznaczam, że przy wsuwaniu jej w sanki odbiornika (oba ustrojstwa włączone) to ta lampa błyska (czyli styki lampa-obiornik widzą się i reagują), ale po tym przy wciskaniu spustu migawki czy guzika na nadajniku, błysku już brak.

Czy macie jakieś rozwiązanie na powyższy problem?
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Stare lampy miewały napięcie na stopce rzędu nawet tysięcy volt. Jesli ni chcesz stracić swego yongnuo, lepiej daj spokój z takimi limapami wogóle.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Stare lampy miewały napięcie na stopce rzędu nawet tysięcy volt. Jesli ni chcesz stracić swego yongnuo, lepiej daj spokój z takimi limapami wogóle.
    napiecie oczywiscie ok.12V wiec bez obaw.
    zastanawia mnie tylko, dlaczego raz błyska, a pózniej jakby "nie widziała" odbiornika.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    napiecie oczywiscie ok.12V wiec bez obaw.
    zastanawia mnie tylko, dlaczego raz błyska, a pózniej jakby "nie widziała" odbiornika.
    skoro błyska cały czas to znaczy, że obwód się nie zamyka tylko jest zwarcie. Jeżeli Yongnuo nie robi tego problemu to pewnie z lampą jest coś nie tak - może być tak, że styki wewnątrz lampy się stykają, przez co po założeniu na sanki lampa błyska. trzeba to odizolować tak żeby wszystko szło swoim torem

PS. Nie znam się na elektronice zbytnio, jest to tylko moje zdanie.
    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cordant Zobacz posta
    skoro błyska cały czas to znaczy, że obwód się nie zamyka tylko jest zwarcie. Jeżeli Yongnuo nie robi tego problemu to pewnie z lampą jest coś nie tak - może być tak, że styki wewnątrz lampy się stykają, przez co po założeniu na sanki lampa błyska. trzeba to odizolować tak żeby wszystko szło swoim torem

PS. Nie znam się na elektronice zbytnio, jest to tylko moje zdanie.
    lampa nie błyska cały czas. błyska tylko raz przy wkładaniu jej do odbiornika. przeczytaj proszę uważnie to co napisałem wyżej.
    czy na prawdę nikt nie zna przyczyny, że mimo iż styki lampa-yongnuo widzą się to błyskotka nie odpala
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Coś już napisał Awatar droog
    Miasto
    kraków

Domyślnie

hej, mam problem. Obiekt to:
    5d mkII
    PocketWizar TT5 x2
    580 EXII

kiedy w aparacie koryguje moc błysku za pomocą przycisku na korpusie od ekspozycji lampy błyskowej - nic się nie dzieje, jak dam skrajne wartości, zdjęcie jest tak samo naświetlone. Co jest nie tak?

Raczej to będzie jakieś ustawienie z lampą, bo przy takich samych ustawieniach lampa 430EX działa prawidłowo.
    Również przy pstrykaniu korpusem 40D + 580EXII błyski nie reagują na ustawienia lampy w korpusie.

Będę wdzięczny za pomoc
    WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pockety ze świeżym firmware'em?

Miasto
    kraków

Domyślnie

wiadomo, najświeższe.. z 430ex śmiga jak złoto, 580 prześwietla i nie reaguje, naturalnie w trybie ttl
    WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl

Miasto
    kraków

Domyślnie

ktoś pomoże? bo nie wiem czy lampe oddawać

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4cper Zobacz posta
    teraz już poważniej rozważam zakup yongnuo, nutruje mnie tylko jedno - są sprzedawane osobno dla modeli canona 350, 400, 450... i osobno dla 30, 40, 50 d - czy tutaj różnicą jest tylko wtyczka kabelka synchro?
    Synchro to chyba takie same wszedzie tzn. standard pc. Chodzi o to ze w zestawie jest jest wezyk do wyzwalania aparatu a tutaj chyba sa inne wtyczki serii xxxD i xxD. MOzesz wtedy na bazie odbiornika yongnuo zbudowac bezprzewodowy wyzwalacz migawki.

Acha i jeszcze z innej beczki.
    Mozna za sprawa rozgaleznika mini Jack

wyzwalac nadajnik zarowno Younguo i phottix. Wystarczy wyjsc z aparatu gniazdem pc poprzez kabelek ktory jest w phottixie pc-minijackmono wkladamy do rozgaleznika, do drugiego gniazda rozgaleznika kabelekz younguo polaczony z nadajnikiem younguo, a bolec z rozgaleznika do nadajnika phottix.
    Mozna tez wyzwalc nadajnik phottixa i z odbiornika younguo, na czasach 1/125 nie bylo opoznienia.

Mamy wtedy wolna goraca stopke na aparacie na lampe E-ttl czy wspomaganie AF.
    i dodatkowo wyzwalanie bezprzewodowo dwoch sytemow.
    Jak zrobie zdjecie systemu to wkleje.

Strona 59 z 175 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów