Strona 56 z 175 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Dopiero zaczyna Awatar mekii
    Miasto
    Dobczyce

Domyślnie

Mam pytanko, ktoś już bawił się PIXEL'ami?
    Jak wrażenia? Przymierzam się do kupna no i mam dylemat :

Skyport'y które mnie wyjdą nowe 1000zł - bez możliwości krótkich czasów naświetlania(do 1/250),

Albo Pixele, które mają E-TTL'a, czas synchro 1/8000s, zestaw kabelków do działania zarówno ze speedlightami i studyjnymi - cena 793zł z przesyłką

Oczywiście mowie tu o zestawie nadajnik + 2 odbiorniki.

Co poradzicie?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mekii Zobacz posta
    Mam pytanko, ktoś już bawił się PIXEL'ami?
    Jak wrażenia?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=55230
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

mam takie Pytanie posiadam RF-602 i C 5dmkII. Czasem mam tak ze cześc kadru nawet przy 1/160 jest zaciemniona jest to jednak kilka % całości. Natomiast 1/200 juz w większości jest niedoświetlona. Czyli potwierdza sie to ze od prawdziwego czasu Synch trzeba odjąć około 1/3EV??

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Używam teraz Yongnuo (3 sesje) z 2x580II i mały odsetek fot zdarzył mi się niedoświetlony pasek przy 1/200, a ze dwa razy (na jakiś 1000 zdjęć) na 1/160. Robię na 1/160 i jest ok. Chyba że faktycznie te 2/3EV mi dużo robi, to 1/250 + ocena, czy niedoświetlony pasek się pojawił i czy mi przeszkadza.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Rozumiem. A tak btw skąd czerpiesz taką wiedzę? Jakieś strony czy doświadczenie?
    To nie jest jakaś tajemna wiedza, wszystko można znaleźć w internecie, nawet na youtubie jest tego trochę:
    http://www.youtube.com/watch?v=hvZ6VujbhjM

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Używam teraz Yongnuo (3 sesje) z 2x580II i mały odsetek fot zdarzył mi się niedoświetlony pasek przy 1/200, a ze dwa razy (na jakiś 1000 zdjęć) na 1/160. Robię na 1/160 i jest ok. Chyba że faktycznie te 2/3EV mi dużo robi, to 1/250 + ocena, czy niedoświetlony pasek się pojawił i czy mi przeszkadza.
    Co do tego paska to ostatnio dostalem olsnienia i zrobilem dodatkowe testy, takie specjalnie dla forum onanistyczno sprzetowe
    Bo jak wiadomo w normalnych warunkach nie swieci sie na biala sciane tylko po to zeby zobaczyc czy pasek sie pojawi czy tez nie, wiec przy normalnych zdjeciach ciezko go zauwazyc.
    Popstrykalem troche i wyglada ze jest OK przy wszystkich czasach. Moze moj 20D jakos lepiej sobie radzi z takim "highendowym" sprzetem niz nowsze canony
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    (...)
    Popstrykalem troche i wyglada ze jest OK przy wszystkich czasach. Moze moj 20D jakos lepiej sobie radzi z takim "highendowym" sprzetem niz nowsze canony
    Maver, pisząc "wszystkie czasy" masz na myśli czasy 1/250 i dłuższe. Zgadza się?
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pasek może być mało dostrzegalny, bo możesz focić akurat scenę, w której proporcja światła błyskowego do zastanego jest mała akurat tam, gdzie pojawia się druga lamelka migawki.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mam pytanie. Co do takich pixeli z highspeed sync to dziala tylko na lampach systemowych prawda? Ja osobiscie uzywam body canona z lampami nikona sb-28, sb-26... Nie ma raczej opcji na skrocenie czasu synchronizacji?

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Maver, pisząc "wszystkie czasy" masz na myśli czasy 1/250 i dłuższe. Zgadza się?
    Oczywiscie.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Strona 56 z 175 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów