Pokaż wyniki od 521 do 530 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lama Zobacz posta
    Może nie złośliwie, ale jednak coś wpakowali. Wyzwolenie nie następuje natychmiast, jak w przypadku kabla. Mimo że wyzwalacze RF-602 pozwalają osiągać 1/500 przy mniejszych mocach błysku, to przy pełnej mocy i 1/250 (Canon 30D) na dole zdjęcia widać już niewielki cień, którego przy wyzwoleniu za pomocą kabla nie ma. Niebawem postaram się zmierzyć te opóźnienie, więc podzielę się wynikami.
    Coz. Ja mam 20D i wyzwalacze Yongnuo RF-602, i przy 1/250 mam poprawnie naswietlona klatke, nie zauwazylem zebym mial choc jedno zdjecie nie do konca naswietlone.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebag Zobacz posta
    i każdy dłuższy
    - Z wieloma zwykłymi wyzwalaczami chińskimi (nie znam wszystkich modeli, więc nie chcę generalizować) nie naświetlisz poprawnie przy czasie krótszym niż 1/160s.
    No to jak pisalem wyzej, z tanich badziewi polecam Yongnuo. Dzialaja spokojnie do 1/250. A TTL przy takim blyskaniu jest i tak bezuzyteczny, bo lepiej miec kontrole nad tym co sie dzieje.

ps. A co do czasow, to jak dla mnie 1/250 to dluzszy czas niz 1/500, czyli wszystkie czasy krotsze niz 1/250 (jak pisalem w poprzednim poscie)
    Ostatnio edytowane przez Maver ; 28-04-2010 o 18:35 Powód: Automerged Doublepost
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Uprawnienia umieszczania postów