Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweu Zobacz posta
    a ja mam pytanie czy da się zwiększyć czas synchronizacji ? bo 1/250 lub 1/200 to za mało bo koledzy na rowerach i snowboardzie za szybko jeżdżą i poruszone wychodzą zdjęcia..
    W fotografii z fleszem to nie czas otwarcia migawki zamraża ruch, tylko czas trwania błysku. Ile on wynosi (w zależności od mocy) możesz zobaczyć w instrukcji obsługi lampy, ale jest znacznie krótszy niż ta 1/250.
    Jeśli zdjęcia z fleszem wychodzą Ci poruszone, spróbuj zmniejszyć ilość światła zastanego.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lama Zobacz posta
    W fotografii z fleszem to nie czas otwarcia migawki zamraża ruch, tylko czas trwania błysku. Ile on wynosi (w zależności od mocy) możesz zobaczyć w instrukcji obsługi lampy, ale jest znacznie krótszy niż ta 1/250.
    Jeśli zdjęcia z fleszem wychodzą Ci poruszone, spróbuj zmniejszyć ilość światła zastanego.
    ważny jest tu stosunek swiatla zastanego do błyskowego,
    zeby zmniejszyc ilosc swiatla zastanego, np o 2EV i dobrze doswietlic zdjecie blyskiem przy sloncu potrzeba naprawde sporej mocy lamp, obiawiam sie ze dwie 580EX nie dadza rady, potrzeba tu juz 1200WS
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lama Zobacz posta
    W fotografii z fleszem to nie czas otwarcia migawki zamraża ruch, tylko czas trwania błysku.
    Nie do końca. Przy świetle mieszanym (tło zastanym, obiekt flashem) przy długim czasie (na tyle długim, by przemieszczenie obiektu było zauważalne na zdjęciu) mogą powstać dziwne rzeczy.

Uprawnienia umieszczania postów