i to jest dobre pytanie :]
i to jest dobre pytanie :]
To moze jeszcze ja jedno pytanie, czy ktos juz sprawdzil jaki jest minimalny czas synchronizacji?
Ostatnio edytowane przez KEYZOR ; 19-11-2009 o 21:41
ciesze sie ze moglem pomoc :-)
dodatkowe styki sa dlatego ze te odbiorniki potrafia wzbudzac lampy ktore przeszly w tryb uspienia.. u mnie np. tak maja obydwie sigmy wiec musialbym za kazdym razem chodzic i aktywowac lampy recznie.. a tak wciskam jeden przycisk na nadajniku i wszystko "ozywa" :-)
1/250 sekundy.. chialoby sie krocej ale coz ;-)
1/250s sekundy za taka kase, dla mnie swietna sprawa. Mało ktora chinszczyzna daje rade takim czasom, bylem juz zdecydowany na RadioPopper JrX ale te cuda wydaja mi sie znacznie korzystniejsze. Dzieki za info i witam kolege ze slaska(dopiero teraz spojrzalem na sygnaturke):smile:
no witam witam :-) .. jak jestes z naszych okolic to od razu zapraszam na nasze lokalne forum foto :smile:
a jesli chcesz sie sam przekonac jak dziala ten wyzwalacz przed zakupem, to pewnie na jakims plenerku FH bedzi okazja - juz sie z nim nie rozstaje![]()
[QUOTE=KEYZOR;732129]wlasnie czytam nazwa mnie rozbraja [QUOTE=KEYZOR;732129]
ktos nam kiedys zarzucil ze robimy "hasiok" na CB.. no i tak powstal FH ;-)
nie wiem bo jeszcze ich nie rozladowalem ;-) .. wg. producenta w odbiornikach baterie starcza na 40h ciaglej pracy.. z akumulatorami nie bedzie problemu - sam wlasnie czekam az dojada poczta :-)
hmm jeżeli chodzi o czas synchronizacji błysku - to niech ktoś mi wytłumaczy
bo czegoś nie pojmuję
sytuacja 1:
aparat+ radyjko + lampa studyjna czas 1/600 = winieta
aparat +kabel +lampa studyjna czas 1/600 = winieta
aparat +Lampa błysk na foto cele Lampy studyjnej = winieta
aparat + Lampa(ale włączony tryb HSS,obojętnie czy 430ex 580 byle był Hss w lampie)
błysk na foto cele Lampy studyjnej = prawidłowe oświetlenie
jak dla mnie to śmierdzi podstępem
dla niedowiarków Link
nie na tym rzecz polega... zobacz wyzwolenie przez foto cele na np1/800 1/600 bez włączenia hss w lampie dedykowanej i niestety winieta na dole się pojawi
Testowane nawet w inny sposób :
lampa Londa (stary trup) ze stopki 40d czasy poniżej 1/200 winieta
tasama lampa wyzwolona przez fotocelę za 20-30zł za pomocą lapmy dedyk. z włączonym trybem Hss brak winiety !!