METZ 36C-2 odpala napewno z phottixami tetra II.
METZ 36C-2 odpala napewno z phottixami tetra II.
Z lampami Pentaxa AF-540 FGZ, AF-360 FGZ występuje dramatycznie niski czas synchronizacji - 1/30sSprawdziłem, potwierdzamPodobno rozwiązanie problemu z pentaxowymi lampami to podłączenie bezpośrednio minusa baterii do metalowej stopki. Będę miał okazje sprawdzić to potwierdze lub odszczekam.
Ostatnio pojawiły się dostępne wyzwalacze YONGNUO RF-602. Na sieci są recenzje, ale czy ktoś z CB już to może testował albo chociaż miał w ręce?
Piszą że są lepiej wykonane niż Phottixy, bardziej niezawodne, no i działają na 2,4 GHz.. a jak to wygląda "w praniu"?![]()
Mam jedno małe pytanie dotyczące łączenia zestawu: lampa na statywie z parasolką + podłączony do lampy krótkim kabelkiem PC-PC wyzwalacz Phottix Tetra. Jak "połączyć" lampę ze statywem (gwint 1/4 cala)? Lampa (580 EX II) ma 5 pinów, jaką stopkę kupić żeby nic nie spierdzielić/spalić/skopcić?Zaznaczam, że lampa będzie wyzwalana zdalnie za pomocą Phottix Tetra, który łącze z lampą kabelkiem PC-PC.
Finally I've found that I belong here
Metz 54 z właściwą kostką - OK.
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
Testuję Phottix-y i natknęłam się na problem : Sigma EF-500 ST nie chce działać z w/w. Czy to można jakoś 'obejść' ?
Lampa na 100% sprawna, po odizolowaniu pinów (poza centralnym) z cyfrowymi korpusami śmiga w manualu, aż miło.
Może jakaś dobra dusza podpowie rozwiązanie.
http://www.flickr.com/photos/shatt0r/580986959/sizes/o/
możesz spróbować coś takiego zrobić, tu jest niby do minolty 4000af ale ludzie w komentarzach pisali ze pomogło tez przy innych (420ez bodajże), co prawda to nie są phottixy ale wszystkie tanie wyzwalacze to praktycznie to samo w innej obudowie
Ostatnio edytowane przez Selena ; 27-10-2009 o 09:55