Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czy produkują jeszcze Phottix Strato? Na stronie ebay'a nie ma czegoś takiego Chciałbym mieć za jednym zamachem wyzwalacz lampy i pilota do aparatu. Może jest coś takiego pod inną nazwą?
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smelbo Zobacz posta
    Czy produkują jeszcze Phottix Strato? Na stronie ebay'a nie ma czegoś takiego Chciałbym mieć za jednym zamachem wyzwalacz lampy i pilota do aparatu. Może jest coś takiego pod inną nazwą?
    Ja polecam osobny wyzwalacza radiowy, może nawet nie koniecznie radiowy, ponieważ jak będziesz radiowo wyzwalał puszkę to zapomnij i wyzwalaniu radiowo lamp. Nadajnik pilota będzie kłócił się z nadajnikiem lamp i może się okazać, iż na 10 strzałów tylko 2 masz z błyskami.
    Generalnie proponuję kupić jakiś nadajnik i 2 odbiorniki w komplecie do samych lamp.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smelbo Zobacz posta
    Jeszcze są - tyle że ja bym uważał z ich kupowaniem bo częstotliwość na jakiej pracują to 315MHz - więc nie są na rynki Europejskie. Brak jest tej częstotliwości w rozporządzeniu MT w sprawie urządzęń radiowych bez pozwolenia (DZ.U. Nr 138, poz. 972 z 2007r.). Teoretycznie używanie takich urządzęń wymaga pozwolenia radiowego, a jego się nie dostanie bo ten zakres przeznaczony jest do celów rządowych wg. tablicy przeznaczeń częstotliwości (rozporządzenie RM z dnia 29.06.2005 r. z późn. zm.). ;-)

Phottixy Tetra są na 433 MHz czyli na Europę.
    Mozna je tanio teraz kupić od Chinczyka za 130zł 1+3 zestaw.

Mam pytanie czy one działają ze starymi lampami 550EX - bo na ebayu brak info o współpracy z 550EX w opisie - nie wiem czy to zaniedbanie? Na allegro natomiast przy tych samych Tetrach PT-04II - jest 550EX już wymieniona.

I czym są lepsze (bo droższe) Phottix Strato od Tetra - chodzi tylko o zasięg???

Uprawnienia umieszczania postów