Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Witam
    Mam 6D i 430 ex II i zagłębiając się w temat doszedłem do wniosku, że potrzebuje YN-E3-RT na aparacie i YNE3-RX pod lampą ewentualnie YN-600EX-RT II (ustawiona na master) i YNE3-RX z 430 ex II (ustawiona na slave) drugi zestaw jest troszkę droższy ale mając w planie drugą lampę to w moim odczuciu bardziej przyszłościowy chyba, że lepszym pomysłem będzie kupno 580 ex II i ona będzie wyzwalać 430 EX II ale z kolei nie wiem jak z zasięgiem takiego rozwiązania ale wtedy nie potrzebuję chyba żadnych nadajników/odbiorników.Nie bawiłem się jeszcze w żadne zdalne wyzwalanie dlatego proszę mnie "naprostować" jeśli coś pomyliłem.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Cytat Zamieszczone przez Daniel84 Zobacz posta
    Mam 6D i 430 ex II i zagłębiając się w temat doszedłem do wniosku, że potrzebuje YN-E3-RT na aparacie i YNE3-RX pod lampą ewentualnie YN-600EX-RT II (ustawiona na master) i YNE3-RX z 430 ex II (ustawiona na slave) drugi zestaw jest troszkę droższy ale mając w planie drugą lampę to w moim odczuciu bardziej przyszłościowy
    System RT Canona jest bardzo funckjonalny dla amatora i dobrze toleruje mieszankę Canona i Yongnuo. Udaje się też zachować kompatybilność z kolejnymi korpusami np. moje YN-E3-RT współpracowało z 5DII a teraz z R i M50.
    Uważam, że fajnie jeśli lampa ma w sobie RT. To bardzo upraszcza użytkowanie. Dodatkowy odbiornik już trochę komplikuje (takie mam odczucie i przez to nie stosuję).
    Prawdopodobnie sprzedałbym 430EXII i kupił 2 szt. YN z RT lub sterownik i lampę z RT.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 23-05-2020 o 11:07
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów