Cytat Zamieszczone przez christoo Zobacz posta
Hej wszystkim. Mam problem a zaraz prośbę o pomoc. Zakupiłem 2x YN 685 + nadajnik 622C-TX. Na lampach ustawiam 622 Slave i nie ma najmnijszego problemu, żeby je odpalic poprzez 622C. Problem niestety jest jak założę nadajnik na stopkę aparatu, wtedy lampy raz błysną i się zawieszają. Nawet ręcznie z poziomu lampy nie jestem w stanie jej odpalić. Cały czas świeci się dioda LINK. Czy ktoś miał może taki problem? Coś się ustawiam, czy lampy/ nadajnik są walnięte?

Z góry dzięki za pomoc!!!!
Nie jesteś w stanie tylko odpalić, czy w ogóle lampa nie reaguje na przyciski, tzn. zmianę mocy, czy zooma? Może niechcący przestawiłeś włącznik na "lock"? Nie spotkałem się z czymś takim, ale YN lubią mieć luzy na stopce. Można spróbować pokręcić (nieprzesadnie oczywiście!) nadajnikiem zamontowanym na aparacie, być może przyda się także aktualizacja firmware, żeby wspierał nowsze sprzęty. Nie wiem, czy pomoże, ale spróbować warto. Ale najpierw sprawdź, który tryb wyzwalania masz włączony. Według instrukcji lampy (s. 21) są dwa tryby dla 622: Remote Control Mode i Mix Mode. Dla 622C-TX zalecany jest ten pierwszy. W drugiej kolejności przywróć ustawienia fabryczne i lamp i wyzwalacza, potem sparuj je ze sobą na nowo. To tylko sprzęt, zawsze coś się może zawiesić. Obstawiam jednak, że problem jest z kontrolerem, bo mało prawdopodobne, żeby obie lampy padły w tym samym czasie w ten sam sposób.