Strona 150 z 175 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 491 do 1 500 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Domyślnie Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Yongnuo 568ex z 60d aby wyzwolić błysk tej lampy bezprzewodowo, muszę włączyć lampę wbudowaną w aparacie ? Innej opcji nie ma ?
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Miasto
    Toruń/Poznań

Z tego co jest napisane w instrukcji wynika, że lampa musi być otwarta, ale nie musi być używana, bo opisana jest zarówno opcja błyskania lampą wbudowaną i tą wyzwalaną jak i błyskania samą wyzwalaną. Kwestia odpowiednich ustawień.

Pozdrawiam.
    Canon 50D BG-E2N | 8/3,5 | 10-22/3,5-4,5 | 17-85/4-5,6 IS | 50/1,8 | 70-200/2,8L IS | 580ex II | 2x Yn-560 |

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

W menu aparatu kolejno >Nastawy lampy wbudowanej>funkcja bezprzewodowa (sa trzy opcje) lampa zewnętrza:lampa wbudowana, lampa zewnętrzna(tą mam ustawioną), lampa zew.+wbudowana
    dalej mamy kanały tu lama musi mieć ten sam kanał co aparat, dalej grupa błysków tu mamy dwie opcje wszystkie lub A:B
    Lampa ustawiona z swojego menu na ettl mode SC grupa A kanał 1
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Witam, Chciałbym prosić was o pomoc. Chciałbym radiowo wyzwolić lampę błyskową (Canon 430EX II) za pomocą nadajnika i odbiornika Pixel Bishop. Sytuacja wygląda następująco, nadajnik podpinam na gorącą stopkę aparatu (Canon 5D), na odbiornik zamontowany na statywie z parasolką wsuwam lampę błyskową na gorącą stopkę. Błysk jest wyzwalany ale obraz totalnie biały. Co robię nie tak? Dodam że w ustawianiach aparatu nic nie ustawiałem. Dzięki za pomoc.

Pixel Bishop chyba nie przenosi TTL. Zauważ że masz 2 styki komunikacyjne zamiast 4 (tak przynajmniej widać na zdjęciach) Potraktuj go jako wyzwalacz bez TTL-a. Lampa w tryb manualny, ustawiasz moc, aparat też w tryb manualny. zacznij od tego. Lampa w trybie auto błyska pełnym światłem jeśli nie ma komunikacji

Cytat Zamieszczone przez espire Zobacz posta
    Pixel Bishop chyba nie przenosi TTL. Zauważ że masz 2 styki komunikacyjne zamiast 4 (tak przynajmniej widać na zdjęciach) Potraktuj go jako wyzwalacz bez TTL-a. Lampa w tryb manualny, ustawiasz moc, aparat też w tryb manualny. zacznij od tego. Lampa w trybie auto błyska pełnym światłem jeśli nie ma komunikacji
    Spróbuję tak jak napisałeś ale czytam właśnie podstawowe funkcje Pixela i jest " obsługa TTL przez gorącą stopkę " więc powinno śmigać

martwi mnie słowo obsługa czy to znaczy przeniesienie ttl, czy jak w przypadku moich soldieröw informacja o wstępnym naciśnięciu spustu migawki czy uruchomieniu lampki wspomagającej ustawianie ostrości. Przejrzyj fora jak to jest faktycznie z ttl w przypadku Twoich wyzwalaczy

Miasto
    Londyn

Witam mam pytanie odnosnie wyzwalaczy yn 622 ma ktos korzysta z tego ? ogladalem testy na yt ale na forum nie znalazlem nic konkretnego jesli bylo to przepraszam, moje nie dopatrzenie

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez waisman Zobacz posta
    Witam mam pytanie odnosnie wyzwalaczy yn 622 ma ktos korzysta z tego ? ogladalem testy na yt ale na forum nie znalazlem nic konkretnego jesli bylo to przepraszam, moje nie dopatrzenie
    http://www.canon-board.info/lampy-bl...yongnuo-86129/
    Co tu dużo gadać o wyzwalaczy który działa dobrze?

Cytat Zamieszczone przez McKiller Zobacz posta
    Spróbuję tak jak napisałeś ale czytam właśnie podstawowe funkcje Pixela i jest " obsługa TTL przez gorącą stopkę " więc powinno śmigać
    mozesz na nadajnik bishopa wpiąc druga lampę ... i na ta lampe przenoszone jest TTL.
    Na wyzwalaną radiowo Bishop nie przenosi ttl .

Strona 150 z 175 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów