Wlasnie odebralem YN622C, wiec w lykend zobacze co sie da z tego wyciagnac. W manualu stoi ze dziala i z systemowa 600EX(RT) i 5MKIII. Jest wyjscie PC wiec lampy studyjne tez da sie wyzwolic. Wiecej napisze po weekendzie.
Wlasnie odebralem YN622C, wiec w lykend zobacze co sie da z tego wyciagnac. W manualu stoi ze dziala i z systemowa 600EX(RT) i 5MKIII. Jest wyjscie PC wiec lampy studyjne tez da sie wyzwolic. Wiecej napisze po weekendzie.
Czekam z niecierpliwością!
6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard
To ja też poczekam z niecierpliwością na testy![]()
Wyzwalacze będą niedługo w sklepie fripers.pl (przynajmniej tak zapewniają). Testują podobno teraz i szykują polską instrukcję. Cena nie jest jeszcze znana
Po szybkim uruchomieniu, wyglada ze dziala wszystko. Z menu aparatu trzeba uruchomic "wireless mode" i wszystko da sie ustawic z menu aparatu. ETTL, Multi, Mano, hss, 2 kurtyna - da sie ustawic tylko jak wireless jest wylaczony, ale oczywiscie dziala tylko juz nie ma podzialu na grupy. Nie wiem jak jest w innych wyzwalaczach. Przy wylaczonym "wireless mode" wszytkie lampy sa w jednej grupie i sterowane sa jak master.
Ja do tej poru uzywalem St-E2 (tez YN) i powiem duzym minusem byl brak modu manualnego. Teraz moge kazda grupe ustawic osobno :-). Jutro zrobie jakies zdjecia i zobacze jak z odlegloscia (w manualu jest 100m).
Mozna, steruje sie ja jako master.Daj znać czy na nadajniku można na pewno postawić lampę
Kupowalem w Chinach, wiec cena w PL bedzie inna. Ja stawiam na conajmniej 450PLN (za komplet)Można zapytać jaki był ich koszt?
Chyba (??) jeszcze nie wstawialiście poniższego linka do testu:
YongNuo YN-622C ETTL Trigger Review
pozdrawiam,
BTW. Megapixel w pod koniec sierpnia odpowiadał że w najbliższym czasie nie planuje sprzedaży YN-622C ETTL:sad:
KIEDYŚ: analog
TERAZ: cyfra i analog
TALENT: Uczciwego znalazcę uprzejmie proszę o zwrot .....