Strona 133 z 175 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    A nie lepiej 580ex postawic na off shoe i w gniazdo pc wpiąć nadajnik rf?
    W ten sposób nie uzyskasz HSS
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Dlaczego mialoby sie nie udac ?
    Skoro mozna to tak polaczyc radiowo i kabelkiem, to w czym problem ? zasieg 603-ek ? Czy fotoceli ?

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    body -> off shoe ->580ex ((( i ))) fotocela -> q600

Z tym, że w plenerze to się raczej nie uda. Można też spróbować:

body -> off shoe -> 580ex ->fotocela -> wyzwalacz rf-603 ((( i ))) odbiornik rf-603 -> q600

Istnieje cień nadziei, że taka konfiguracja zadziała. Z rf-602 nie działa - widać za duży lag mają te wyzwalacze, choć mogę spróbować jeszcze raz bo sprawdzałem to na jakiejś taniej chińskiej lampie. Zobaczymy jak na quantuumach.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Dlaczego mialoby sie nie udac ?
    Skoro mozna to tak polaczyc radiowo i kabelkiem, to w czym problem ? zasieg 603-ek ? Czy fotoceli ?
    Może chodzić o lag wyzwalaczy. Dodatkowo pisałem, że próbowałem tego na bardzo prostej chińskiej lampie studyjnej. Fotocela i tak musi być praktycznie przyklejona do statywu z 580ex szczególnie jak komplet ma być używany na zewnątrz.
    6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Glownym celem jest polaczyc quantuma 600 i 580 Ii i na tym mi zalezy. Oczywiscie glownym zadaniem ma byc praca w hss-ie.
    Cholera, wiem ze pixele by sprawe zalatwily, ale poki co zakup lampy jest waniejszy ;-/

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    Może chodzić o lag wyzwalaczy. Dodatkowo pisałem, że próbowałem tego na bardzo prostej chińskiej lampie studyjnej. Fotocela i tak musi być praktycznie przyklejona do statywu z 580ex szczególnie jak komplet ma być używany na zewnątrz.

Lampka Quantuuma ma wbudowana fotocele
    Dzis sprawdzilem na szybko w domu czy dziala z 580 i problemu nie bylo 580 na off shoe i ladnie wyzwalala quantuuma Natomiast, nie moge znalesc info..jaki zasieg ma fotocela 580 i 600-tka quantuuma

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

Domyślnie

Czy ktos instalowal wersje BETA sterownikow do Pocket Wizadr ?
    Na stronie podaja ze takowa jest - ver 6. U mnie jednak program twierdzi ze nie ma nic do zainstalowania, mimo iz mam zaznaczone ".. i have acces to Optional and Beta Test firmware".
    - .. -

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

wersja 6 jest chyba już wersją oficjalną a nie betą
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Manchester

Domyślnie

Witam
    Moze nie bede tworzyl nowego watku przykleje sie do tego od kilku tygodni jestem posiadaczem 5d Mark III i szukam wyzwalaczy do lamp oczywiście z TTLem i w temacie spotkałem kilka schodów kupilem Pixele TR-332 okazało się ze nowe modele wyzwalaczy nie dzialaja z 5d II i 5d III zdecydowałem się na Pocket Wizard ale na Angielskich forach znalazłem informacje ze jest problem z czasami rzędu 1/200 a już o 1/8000 to mozna zapomnieć ? Może ktoś coś wie na ten temat,?

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariuszwawa Zobacz posta
    ... zdecydowałem się na Pocket Wizard ale na Angielskich forach znalazłem informacje ze jest problem z czasami rzędu 1/200 a już o 1/8000 to mozna zapomnieć ? Może ktoś coś wie na ten temat,?
    W studiu PW dzialaja z czasem 1/200 idealnie na 5D MK III. Sprawdzalem.
    Nie dziala jednak HSS z czasami krotszymi niz 1/200. Na stronie PW pisza, ze inzynierowie pracuja pelna para ....
    "... MiniTT1 and FlexTT5 for Canon beta firmware with new Canon gear compatibility coming soon. "

Ps, jest to wiec kwestia czasu, a znajac pozycje PW, lada chwila ...
    - .. -

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Narodzil mi sie nowy pomysl w zwiazku z tym iz fotocela moze miec prolemy w jasny dzien.
    A wiec. Lampka quantuma 600+BP--> fotocela na kablu..Na koncu kabelka fotocela umieszczona przed 580 ex w hss-e. I.. mamy tak ze fotocela startuje i wyzwala 600-tke quantuma, a jednoczesnie nie zabiera nam powierzchmi blysku 580 ktora sluzyc nie bedzie jedynie jako lampka wyzwalajaca a drugie zrodlo swiatla. Teraz pytanie, probowal ktos takie rozwiazanie ?
    Mam fr 603 ale one nie przenosza hss-a wiec poszalec nie mozna ..

Strona 133 z 175 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów