Strona 127 z 175 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Domyślnie

witam, jestem laikiem w sprawie wyzwalania radiowego itp, ale potrzebuje wyzwalacze najlepiej z ttl poniewaz posiadam 420ex która nie ma manuala i moją uwage przykuł własnie Phottix Strato 4w1. Czy owy model zeczywiscie komunikuje sie w automatyce błysku z 420ex?
    i czy synchronizuje błysk na 2 kurtyne?
    nigdzie tego nie znalazłem wiec pozwoliłem sobie tu zapytac

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbara Zobacz posta
    witam, jestem laikiem w sprawie wyzwalania radiowego itp, ale potrzebuje wyzwalacze najlepiej z ttl poniewaz posiadam 420ex która nie ma manuala i moją uwage przykuł własnie Phottix Strato 4w1. Czy owy model zeczywiscie komunikuje sie w automatyce błysku z 420ex?
    i czy synchronizuje błysk na 2 kurtyne?
    nigdzie tego nie znalazłem wiec pozwoliłem sobie tu zapytac

Przeciez te odpowiedzi sa na kazdej stronie dotyczacej tego wyzwalacza...

TEN WYZWALACZ NIE PRZENOSI AUTOMATYKI NA ODBIORNIK.

Domyślnie

Witam,
    pytanie do użytkowników Pixel King TR-332, czy po ustawieniu lampy w M i naszej 30 sek bezczynności odbiornik automatycznie przestawi lampę w TTL tak jak to ma miejsce w pixel knight?

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dejotde Zobacz posta
    Witam,
    pytanie do użytkowników Pixel King TR-332, czy po ustawieniu lampy w M i naszej 30 sek bezczynności odbiornik automatycznie przestawi lampę w TTL tak jak to ma miejsce w pixel knight?
    Nie zauwazylem takiego zachowania... wiec raczej nie.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

dobo
    Guest

Domyślnie

Witam

Być może odpowiedź już gdzieś padła między wierszami, ale nie znalazłem nic na ten temat.
    Mianowicie, czy metz w trybie master (np. 58) wyzwoli zdalnie canona w trybie slave i na odwrót, czy (np. 580ex) wyzwoli takiego metza 50 ? Chodzi mi po prostu o kompatybilność tego systemu w przypadku różnych producentów.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dobo Zobacz posta
    Witam

Być może odpowiedź już gdzieś padła między wierszami, ale nie znalazłem nic na ten temat.
    Mianowicie, czy metz w trybie master (np. 58) wyzwoli zdalnie canona w trybie slave i na odwrót, czy (np. 580ex) wyzwoli takiego metza 50 ? Chodzi mi po prostu o kompatybilność tego systemu w przypadku różnych producentów.
    Faktycznie odpowiedź padła między wersami i wyzwoli. Lampy są ze sobą zgodne. Oczywiście metz musi być pod canona. Dodatkowo metz 50 nie może pracować jako master - jedynie jako slave.

dobo
    Guest

Domyślnie

Tak wiem, że 50 tylko jako slave.
    Dzięki jaroslaw !
    Zastanawia mnie jeszcze zasada działania, czy tak jak w nikonie jest to podczerwień?? albo jakies przedbłyski?? potrafiące ustawić zewnętrzną lampę ? Czyli zasięg i ustawienie lamp jest mocno ograniczone tym, że lampy muszą być skierowane do siebie?
    Ostatnio edytowane przez dobo ; 19-03-2012 o 21:31

Początki nałogu

Domyślnie

Tak. Przez podczerwień. Niestety nie sprawdzi się na zewnątrz. W małym i niezbyt jasnym nie muszą byc skierowane do siebie.
    6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Domyślnie

Zapewne odpowiedź na moje pytanie już gdzieś jest w tym wątku, ale przebrnąć przez niego to nie lada wyzwanie. Dlatego zlitujcie się nade mną i odpowiedzcie cierpliwie

Jakie budżetowe rozwiązanie polecacie do bezprzewodowego wyzwolenia 580 EX II przez 5DII, najlepiej z TTL-em. Potrzebne mi to do sporadycznego użycia, więc nie zależy mi na markowych produktach - może być tania chińszczyzna, byle jako tako działała.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

dobo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Zapewne odpowiedź na moje pytanie już gdzieś jest w tym wątku, ale przebrnąć przez niego to nie lada wyzwanie. Dlatego zlitujcie się nade mną i odpowiedzcie cierpliwie

Jakie budżetowe rozwiązanie polecacie do bezprzewodowego wyzwolenia 580 EX II przez 5DII, najlepiej z TTL-em. Potrzebne mi to do sporadycznego użycia, więc nie zależy mi na markowych produktach - może być tania chińszczyzna, byle jako tako działała.
    Pewnie słyszałeś już o Pixel King lub Knight ;p
    King jest nowszy i ma możliwość sterowania lampami z menu aparatu.

Strona 127 z 175 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów