Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Widok wątkowy

Domyślnie

Mam zestaw PixelKing (nadajnik + odbiornik) + PixelOpas. Gadają ze sobą bez problemu a opas kosztuje grosze w porównaniu z kingiem.

580exII steruje z body i jak trzeba to używam sobie tego HSS przez kinga. Ale żeby sterować lampami z body i używać HSS musisz mieć lampy systemowe mające HSS. Podobnie z TTL. Na dzień dzisiejszy kupiłbym tylko pixel opasa - mam tylko jedną lampę systemową, która obsługuje hss i ttl zatem nie wykorzystuje w pełni mozliwości kinga.
    Pixel opas to dobry sprzęt, mający kilka przydatnych funkcji no i wygląda profesjonalnie Oprócz grupowania lamp i współpracy z kingiem oferuje czas wyzwalania 1/320 s.

Mając podpiętą lampę 580exII pod kinga jako lampę master możesz wyzwolić z krótszym czasem lampy studyjne, poprzez wbudowaną fotocelę. Wyzwalałem tak jakieś quantuumy i elinki. Działało też z YN 560 na fotoceli - ale nie były to jakieś ultra szybkie czasy Tak czy inaczej - da się. Może spróbuje to jakoś przetestować...

580tki w kinga nie wpinałem - chodzi mi o te sanki w nadajniku, ale mogę spróbować - może zadziała. Jeżeli nie zadziała to ewentualnie można jeszcze:
    a) podłączyć lampę dołączonym kablem pc na brackecie
    b) podłączyć lampę na brakecie pod odbiornik (opas lub king)
    c) wpiąć lampę w sanki nadajnika zalepiając styki taśmą i podpiąć kablem pc - żeby jakiegoś zwarcia nie było prze stopkę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

W tym setupie oprócz świecącego ciągle ringa lampy wyzwalane były tak:
    Nadajnik: pixel king
    Lewa tył: elinchroom + snoot + grid = pixel king
    Prawa tył: quantum + dish + grid = pixel opas
    tło: sabina z fioletowym filtrem na fotocelę
    1/160 s, f/4, iso 320

w takiej konfiguracji działa, na krótszym czasie nie mam
    Ostatnio edytowane przez lukasz.sulecki ; 23-02-2012 o 23:47 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów