czyli jednak nie ma przycisku test- wielka szkoda ;/
czyli jednak nie ma przycisku test- wielka szkoda ;/
Królewski orszak przybyłtylko po to takie wielkie? Dwa razy większe od Knight'a...
Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/
Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/
Witam
Ja przetestowałem tak wiec Metz 50 AF-1 działa super jak na filmie z 430 EX II, czyli pełna kontrola w ETTL oraz przejście na M z pełną regulacją z poziomu body. Natomiast nie mogę sobie poradzić z 550 EX wali pełną mocą i nic się nie chce słuchać nadajnika... jeszcze posprawdzam CFn lampy
Pozdrawiam
50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2
Dzisiaj przyszly do mnie te urzadzenia Pixel King, rozgryzlem ze wyzwalanie testowe to naraz wlaczenie obydwu przyciskow bocznych jeden do zmiany grup drugi do kanalu. Wyzwala sie blysk testowy na wszystkich lampach podlaczonych do odbiornika.
Nie dziala na nadajniku na goracej stopce wyzwalanie lampy, wydaje mi sie wg instrukcji, ze to sluzy tylko do przyszlosciowego sterownika N-Ettl. W pocket wizardach zdaje sie mozna doswietlac na nadajniku lampa w ettlu. Choc nie jestem pewien.
Szkoda, ze nie mozna tak jak w moich starych Kinghtach kombinowac zdalnie naraz Ettl + manual przydatny do oswietlania widocznej w kadrze kontry.
W kinghtach mozna bylo ustawic na jednej grupie lamp ettl a na drugiej grupie zwykly manual. Wszystko zdalnie.
Acha zapomnialem dodac na nadajniku jest bardzo jasna duza biala dioda do wspomagania AF. Troche razi po oczach
Testuje na 5d Marku II, 580 Ex II, 550 ex i 270 ex II. Na 5d tez chodzi.
Ostatnio edytowane przez --RUMIANY-- ; 09-09-2011 o 20:15
Też właśnie zakończyłem testy swoich King'ów na zestawie 5DmkII dwie lampy Nissin Di622 mark II i jedna Canon EX 580 II. Skupiłem się przede wszystkim nad poprawnością automatyki, wszystkie lampy przydzielone do jednej grupy, korekta z body działa bez zarzutów, więc znaczy że wszystko jest chyba OK...
Witam
Niestety na 50D i podejrzewam też na wszystkich innych aparatach, lampa 550EX nie działa poprawnie na pixel king-ach. Co prawda nie robiłem aktualizacji transmitera, ale na zestawie otrzymanym lampa działa tylko na M i bez HSS. Wszystkie inne tryby jak ETTL z HSS, TTL z HSS powodują wyzwolenie ale lampy z pełną mocą, a HSS powoduje nie doświetlenie dołu powyżej 1/250s. Lampa też nie reaguje na jakiekolwiek zmiany ustawień z poziomu body. Proszę o wasze opinie może coś robię źle ,a ale metz 50 AF-1 działa wyśmienicie.
Pozdrawiam
50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2
dokladnie przeciez w ktoryms z testow bylo wyraznie napisane/powiedziane ze tylko lampy drugiej generacji czyli 580II i 430II beda w pelni obslugiwaly regulacje z poziomu body, natomiast jesli chodzi o metz nissin sigma itd to juz trzeba metoda prob i bledow, nowe pewnie beda dzialaly starsze niekoniecznie :/
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6