Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    hss to nie jest ograniczenie lampy. nie wiem, jak twoj sunpak, ale moje spokojnie moga blyskac 1/1000.

tylko ze przy takim czasie i braku HSS pokryte blyskiem bedzie jakies 1/4 kadru

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Używanie czy sprzedaż (handel)?
    uzywanie na pewno a sprzedaz? chyba nie, ale nie mam pewnosci

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Sunpaka przez radio używam tylko i wyłącznie na manualu, bo chińczyki nie przenoszą ttl'a. Problem wynika z tego, iż sunpak nie ma HSS, więc najkrótszy czas synchronizacji błysku to 1/250.
    w tym przypadku najtanszym chyba rozwiazaniem jest zakup filtrow szarych, oczywiscide jak kazde inne rozwiazanie i to posiada wady

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Czytam ten wątek i nadal nie wiem tego co potrzebuje. A mianowicie planuje w tym roku kupić dwa flesze canona, tak żeby móc doświetlać w plenerze przy portretach i nie tylko, będę potrzebował do tego HSS, ale nie wiem co mi jest potrzebne żeby móc korzystać z tego trybu wyzwalając lampy zdalnie. Z tego co wiem potrzeba 580EX, bo ma tryb master, jako druga planuje 430ex a ona ma slave. 580tke stawiam w jednym miejscu i podłączam ją za pomocą kabla synchro do body(ustawiona na master), w drugim miejscu stawiam 430ex w trybie slave, robię zdjęcie, przez kabel zostaje wyzwolona 580tka, a ta bezprzewodowo wyzwala 430tke. Czy w takiej konfiguracji będzie dostępny tryb HSS? Czy jest jakaś tania możliwość zastąpienia kabla synchro, tak aby 580tke też wyzwolić bezprzewodowo?
    bedziesz mial HSS tak wyzwalajac,

taniego bezprzewodowego rozwiazanie poki co nie ma, moze za jakis czas chinczycy wypuszcza pod Canona radio z E-TTL, ktore bedzie kosztowac ~500 zł (odbiornik + nadajnik) pod Nikona juz jest ale dziala to dosc srednio.
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 19-02-2010 o 01:10 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów