Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    A nie powinieneś raczej był zlutować złącza środkowego z tylnim? Tak mi się wydaje kiey patrzę na ten obrazek.
    http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=2255998
    Tak właśnie zrobiłem. Przepraszam za bład w moim pierwszym poście.
    Nie zlutowałem sygnałowego z sygnałowym (środkowy z główką) ale masę z sygnałowym od autofokusa.

Wasze sugestie kazały mi zrobić eksperyment i doszedłem, że dla tego wyzwalacza istotna jest polaryzacja styków. Zamieniłem kabelki od gniazda przy stopce i juz mi się wyzwala prowizorycznym kabelkiem od stopki odbiornika.

Na razie jeszcze nie rozwiązałem problemu wyzwalanie przez oryginalny kabelek wetknięty w gniazdo odbiornika. Możliwe, że jednak jest on uszkodzony.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ok. Zlokalizowałem, że rozwiązaniem problemu jest :
    1. Prawidłowa polaryzacja styków
    2.Sprawny oryginalny kabelek, który w moim przypadku wydaje się niesprawny

Przytknąłem przewody prowizorycznego kabelka do odpowiednich pinów w odbiorniku wg tego opisu (1-masa, 3-migawka): http://www.diyfilm.co.uk/wp-content/...3-pin-outs.jpg i lampa się wyzwala.

Zanim wezmę się za rozbieranie oryginalnego kabelka, czy jest może w okolicach W-wy ktoś, kto ma ewidentnie sprawny kabelek łaczący lampę z odbiornikiem RF-602, skłonny spotkac się na chwilę w celu potwierdzenia, że mój kabelek jest walnięty?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przedzwoniłem oryginalny kabelek i już sie nie muszę spotykać.
    Nie ma ciągłości na żyle wyzwolenia migawki.

Problem zdiagnozowany. Dziękuję za uwagę.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 05-10-2011 o 15:29 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów