Strona 31 z 175 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

to co ci wysłałem to temat w którym powinieneś zadać swoje pytanie, zresztą jakbyś przejrzał kilka stron tego tematu to znalazł byś i opinie i test tych RF-602 jak i porównanie do Phottixów (czyli PT-04 w innej obudowie i na innym systemie zasilania nadajników)

Coś już napisał Awatar mirusiek
    Miasto
    Iceland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Pytanie do użytkowników RF-602:

Czy nadajnik można wyzwolić jedynie po stopce czy również po gnieździe PC ?
    Można również przez PC. Masz nawet w komplecie do odbiornika kabel PC na duzego Jacka oraz przejściówkę na małego.
    Moje portfolio- zapraszam

Canon 50D +Sigma 17 - 50mm f/2.8 EX DC OS HSM+ 2 x YN-460 II + 3x RF 602 i na tym na razie skończyły się fundusze :eek:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    Przepraszam tych, co już 100 pomogli innym i sporo jest takich wątków. Grzebałem cały wieczór i dzisiaj rano, ale się totalnie pogubiłem.
    Nie rób tak więcej. Punkt 3. Regulaminu ( http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3 ) wyraźnie mówi:

"3. # Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).
    "

Połaczyłem z odpowiednim wątkiem.

Domyślnie

OK, czy ktoś doszedł do tego jaki jest najlepszt sposób wyzwalać 580EX II radiowo? Pochekt Wizard? Reszta się nie nadaje?
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Dopiero zaczyna Awatar Krzdry
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

ok , dzięki

liczyłem na to ,że ktoś w instrukcji od Rf'ów wyczytał :wink:

w takim razie zabawa z moc'ami będzie wskazana i to raczej rozwiąże problem
    Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.
    Phil Brosmans

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

OK, czy ktoś doszedł do tego jaki jest najlepszt sposób wyzwalać 580EX II radiowo? Pochekt Wizard? Reszta się nie nadaje?
    to zalezy czego wymagasz, jak z ETTL to tak, PW jest najlepszy - moim zdaniem

radiopopper tez jest ok ale mimo wiekszego zasiegu jest gorszy, chocby ze wzgledu na to ze trzeba miec lampe na body

jak nie potrzebujesz ETTL to jest na rynku kilka markowych radiowek, ktore sa fajne
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

wiem że już było bodaj 2 razy - ale ja chcę wniknąć, bo oburzenie mnie bierze jak to jest - dość prosty nissin za ok 300-400zł wyzwala sie bez problemu wraz z lampą wbudowaną w body, a tak w cholere drogi canon 580ex jest tak zaawansowany, ma 50stron instrukcji i brak mu takiej prostej funkcji
    dlaczego?
    canon nie kocha swoich "słabszych" dzieci które mają jeszcze wbudowane lampy i ex580 - powstała z myślą wyłącznie o 5d, 1d itd... ?
    kaszana - miałam nadzieję że wbudowaną wypalę z przodu, a 580 z boku uzupełnię

może i wyjdę na "blondynkę" ale pytam dlaczego nie da się wyzwolić speedelite 580ex II razem z lampą w c40d

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

580II możesz wyzwolić najzwyklejszą radiówką oczywiście chińską.
    Najlepszy znaczy w trybie M, ale to chyba nie problem.

Osobiście polecam jak się da to po drucie, masz ettl którego przestaniesz używać na korzyść trybu M. Sam zdecydujesz co i jak ma się zaświecić.

Więc i tak najlepsza jest zwykła radiówka, nawet na 430MHz, jeśli nie potrzebujesz większego zasięgu jak powiedzmy 30m.
    Ostatnio edytowane przez donald7000 ; 08-02-2010 o 23:44

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yumeka Zobacz posta
    dość prosty nissin za ok 300-400zł wyzwala sie bez problemu wraz z lampą wbudowaną w body

wyzwolic wyzwolisz, ale czy poprawnie? te Nissiny maja fotocele czula na drugi błysk?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Sebcio sprawdź skrzynkę.nissin sie wyzwalał poprawnie-nic nie wiem o tym że ma fotocele-zaraz mogę to sprawdzić

Strona 31 z 175 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów