Strona 120 z 175 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 191 do 1 200 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Można być zadowolonym ze swojego sprzętu bo kupując go miało się świadomość jego wad i zalet i oczekiwało się tego co się dostało
    Dokladnie! :-) Poza tym kupujesz sprzet, ktory spelnia Twoje wymagania za kwote, ktora jestes w stanie wydac i mozesz powiedziec, ze jestes zadowolony ze swojego sprzetu - spelnia on Twoje wymagania. Chociaz zawsze znajda sie ludzie, ktorzy beda narzekac, ze cos jest za drogie, bo przeciez moznaby to taniej sprzedawac.

Idac tokiem myslenia kolegi mxw okaze sie, ze nigdy nie jestes zadowolony z tego, co masz, bo zawsze moze byc cos lepiej. Nie ma wspomagania AF i jest za duzy i za drogi? OK, zalozmy ze zrobia tanszy i mniejszy model z AF, wkrotce znajdzie sie ktos, komu bedzie przeszkadzac, ze jest na malo popularne modele baterii (no, ale mial byc maly, dlatego nie da sie wsadzic zwyklych AA, czy nawet AAA) :-)

Wlasciwie, to po co w ogole PW? Czy Canon nie moglby wbudowac funkcjonalnosci PW w korpus i lampy? Przeciez tak byloby idealnie :-)

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no okay, okay, fakt, zgoda, macie rację - każdy ma swój próg akceptowalności, który jeszcze dodatkowo zmienia się w czasie. poza tym czasami po prostu trzeba pójść na jakieś kompromisy, by zrealizować zadanie.

no ale wiecie, bez takiego.... wyliczania jak moje, nie byłoby postępu.

Cytat Zamieszczone przez m2k Zobacz posta
    Wlasciwie, to po co w ogole PW? Czy Canon nie moglby wbudowac funkcjonalnosci PW w korpus i lampy? Przeciez tak byloby idealnie :-)
    czytasz mi w myślach.
    i z pewnością za jakiś czas dokładnie tak będzie.
    pozdro.,
    m.

Domyślnie

Mam pytanko może głupie ale nigdy nie wyzwalałem lamp bezprzewodowo.Czy mająć 580EX II na body jako master będzio ona kompatybilna z Metze 48Af-1 ?

Początki nałogu

Domyślnie

Tak, będzie kompatybilna. Sam bawiłem się takim setupem. Do pomieszczeń się nada, ale na zewnątrz zdecydowanie odpada (jak lampy się widziały, metz odpalał w 20-30 przypadkach)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dodam, że wyzwalanie w większych pomieszczeniach jak sala weselna też raczej odpada. Próbowałem i po 10 minutach prób zrezygnowałem bo odpalała gdy byłem blisko.

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m2k Zobacz posta
    Moglby, tylko wlasciwie po co?

Po to pewne rzeczy USUWA sie z aparatow, zeby moc sprzedac pewne rzeczy dodatkowo i na tym zarobic.

Kiedys byla dioda wspomagania AF w body... KIEDYS. Pozniej doszli do wniosku, ze lepiej sprzedac lampe blyskowa ze (skutecznym) wspomaganiem AF, niz robic to jako 'gratis' w body.

Cos czuje, ze fakt wprowadzenia w nowych body funkcji MASTERa, to przejaw prac nad czyms skuteczniejszym ze strony Canona. :/

Bywalec

Domyślnie

Taka już polityka Canona. Po co w kosztującym kosmiczne pieniądze flagowym modelu 1D X wbudować funkcję wifi i GPS które obecnie posiada niemal każdy mieszczący się w dłoni smartfon kosztujący powyżej 500zł skoro można wyprodukować dwa oddzielne urządzenia kosztujące razem 900$ (w europie pewnie 900 euro) i w dodatku jednocześnie podpiąć możemy tylko jedno z nich
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Początki nałogu

Domyślnie

Sprzęt typu 1dx jest skierowany dla profesjonalistów, natomiast smartfony nawet taki galaxy SII dla szarych konsumentów. Zapewne nie chodzi tu o dołożenie kolejnej kostki, a zapewnienie ~100% bezawaryjności.

Smartfony (terminale) dla biznesu, dla ludzi który oczekują niezawodności zaczynają się od 4k (MC5x itp).

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    Zapewne nie chodzi tu o dołożenie kolejnej kostki, a zapewnienie ~100% bezawaryjności.
    To tak, jak z tym, że piłkarze grają dla kibiców...
    Przepraszam za OT.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 04-01-2012 o 09:37
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Panowie mam małe pytanie, ktory z tych dwoch wyzwalaczy jest lepszy (chodzi mi glownie o jakosc wykonania, niezawodnosc no i moze o marke - ktora jest bardziej wiarygodna)
    1. Pixel Opas (2,4 Ghz - do 400m zasieg )
    2. Phottix Atlas (433 Mhz - od 100m zasieg )

Bede bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam

Strona 120 z 175 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów