Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Jak nie będzie wiać, to będzie ok.
Właśnie dotarła do mnie lampka Metz 40MZ-2. Supr lampa jak na stare (analogowe) czasy.
Choć właściwie można jej używać i dzisiaj. Nie rozumiem jednak jednej rzeczy. A mianowicie, nie można jej wyzwolić photixem-strato jeśli na stopce SCA 3101 nie ustawie wyzwalania na drugą lamelkę. Z aparatem nie ma żadnych problemów. Nawet nie myślałem że się będzie tak dogadywać z 5DII. . Zoom, przysłona, wspomaganie AF. Czułość oczywiście trzeba wprowadzać ręcznie. Tylko że ja ją kupiłem do wyzwalania radiowego. Niby nie jest to jakaś bariera bo i tak często używam drugiej lamelki. Tylko czemu nie chce odpalać na pierwszą.
Nie mam pojęcia, ale mam dwie takie i obie cały czas ustawione na drugą kurtynę.. Inaczej nie działają. Mi to nigdy nie przeszkadzało. Przecież nawet na długich czasach synchro na 2gą lamelkę lepiej się sprawdza.
Witam.
Właśnie czekam na zamówione pixel knight tr-332. Czy tkoś z forumowiczów miał przyjemność testować ten zestaw w połączeniu c7d + ex580II przy czasach 1/1000 bądź krótszych ?
7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200
Raczej bym nie ryzykował Pixeli do 7d w obliczu wycofania ich z produkcji. Lepiej poczekać na nową wersję (ponoć w sierpniu). W starych mogą być problemy z kompatybilnością i ze zżeraniem baterii.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Godzinę temu odebrałem paczkęwszystko śmiga zarówno z 7d jak i 5dII
eh piękna sprawa te krótkie czasy! zobaczymy jak z zasilaniem, trochę mnie CICHY zmartwił tym prądożernym charakterem zestawu