Strona 84 z 175 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Bywalec Awatar E.3
    Miasto
    Police/Szczecin

Domyślnie

Tak uniemożliwia... Nie mówię już o czarnej zewnętrznej powłoce softboxa, wystarczy bariera z materiału dyfuzyjnego by uniemożliwić działanie podczerwieni z lampy.
    Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W pomieszczeniu ok. 16m2 przy parasolkach dyfuzyjnych 580EX bez najmniejszych problemów wyzwalała 420EX.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez E.3 Zobacz posta
    Tak uniemożliwia... Nie mówię już o czarnej zewnętrznej powłoce softboxa, wystarczy bariera z materiału dyfuzyjnego by uniemożliwić działanie podczerwieni z lampy.
    dziękuje. To dla mnie ważna informacja.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Informacja czy dezinformacja? 580EX wyzwala slavy nie podczerwienią tylko przedbłyskiem. Tak jak pisałem, nie miałem problemów z wyzwoleniem 420EX nawet umieszczonej za obiektem tak że lampy na 100% się nie widziały. Wystarczyło jednak że 420 zobaczyła przedbłysk 580-tki choćby odbity od tła czy ścian i się dostosowała.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Informacja czy dezinformacja? 580EX wyzwala slavy nie podczerwienią tylko przedbłyskiem. Tak jak pisałem, nie miałem problemów z wyzwoleniem 420EX nawet umieszczonej za obiektem tak że lampy na 100% się nie widziały. Wystarczyło jednak że 420 zobaczyła przedbłysk 580-tki choćby odbity od tła czy ścian i się dostosowała.
    Ciesze się z tej dyskusji. Przemek Twój "upór" (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) wywołał we mnie niepohamowaną wolę sprawdzenia tego osobiście dzisiejszego wieczora dzięki również

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli lampy wyzwalane są wyzwalaczem ST-2 to wtedy idzie to przez podczerwień ale pewnie tylko lampa master a reszta jak w przypadku lampy na stopce czyli przedbłysk.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Przemek_PC Potwierdzam wszystko co napisałeś. Właśnie skończyłem próby. 580 -ka wyzwalała slave 420EX bez najmniejszego problemu. Nawet jak się nie widziały. Było dokładnie tak jak napisałeś. Dzięki!

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

to mam pytanie, odnośnie fotoceli w lampkach YongNuo. Czy jak taka lampką będzie za softboxem to czy softbox nie przysłoni fotoceli uniemożliwiając błysk. np. w ustawieniu lamp naprzeciw siebie...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jutro powinienem mieć BK-3 więc będę mógł sprawdzić to o co pytasz.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Jeśli lampy wyzwalane są wyzwalaczem ST-2 to wtedy idzie to przez podczerwień ale pewnie tylko lampa master a reszta jak w przypadku lampy na stopce czyli przedbłysk.
    A dokładniej - czerwień.
    Błysk sie liczy - błysk! I wystarcza go do pracy w pomieszczeniach dla lamp wstawionych do sofboxów reporterskich - tym bardziej że lampę można tak ustawic by palnik był z przeciwnej strony niż "czerwone okienko".

Strona 84 z 175 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów