Strona 84 z 167 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 664433 Zobacz posta
    dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi (to jest pzez to ze mam tylko jeden post)
    Nie, nie przez to. Jak dajesz pytanie na forum to zawsze istnieje ryzyko że temat był wałkowany na tyle stron, że nikomu już się nie chce po raz setny pisać tego samego. Być może też pytanie które zadałeś jest zbyt ogólne - jak radzi kolega - przejrzyj sobie ten wątek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie, nie przez to. Jak dajesz pytanie na forum to zawsze istnieje ryzyko że temat był wałkowany na tyle stron, że nikomu już się nie chce po raz setny pisać tego samego. Być może też pytanie które zadałeś jest zbyt ogólne - jak radzi kolega - przejrzyj sobie ten wątek.
    jak narazie czytam wasze wypowiedzi i nigdzie ie ma takiego tematu phottix strato tylko yon.. i pixlele wiec zadałem wam pytanie odnośnie takich radyjek tez ele na ine pytania jest multum odpowiedzi i pewnie sie tez one powtarzają ale juz nie ma tematy kopiłem wszystkie trzy i mam po problemie teraz tylko potestowac i wybrać co lepsze jak będzie ktoś chętny to za jakiś tydzień będą dwa kompleciki z dwoma odbiornikami na sprzedaż tylko jeszcze nie wiem które pozdrawiam

To jeszcze mała prośba pisz tak żeby się to dało i chciało czytać.
    K.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-02-2011 o 17:12

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak narazie czytam wasze wypowiedzi i nigdzie ie ma takiego tematu phottix strato
    Pasjonujące. Pierwszy z brzegu:

http://canon-board.info/showthread.php?t=45544

Więcej tutaj:
    http://tinyurl.com/4nzxwsr
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

witam

jestem na kupnie wyzwalaczy do lampek b. i nie wiem w jakiś sprzęt się zaopatrzyć jakich firm
    działam 7d i 580 II i yongnuo 560

i zastanawiam się nad phottix strato lub atlas czy może yongnuo rf-602

cenowo te sprzęty są zbliżone do siebie ale nie wiem jak się spisują proszę o pomoc
    Phottix Strato II u mnie sie spisuje bardzo dobrze

roznica w porownaniu do youngnuo to mozliwosc podpiecia lampy systemowej na NADAJNIK, sruba kontrujaca na nadajniku i lepsiejsze zasilanie nadajnika /2xAAA zamiast 1xCR2/

Pytanie o ktore Strato Ci chodzilo :P

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwek2k Zobacz posta
    Phottix Strato II u mnie sie spisuje bardzo dobrze

roznica w porownaniu do youngnuo to mozliwosc podpiecia lampy systemowej na NADAJNIK, sruba kontrujaca na nadajniku i lepsiejsze zasilanie nadajnika /2xAAA zamiast 1xCR2/

Pytanie o ktore Strato Ci chodzilo :P
    Zastanawiałem się nad podobnym wyborem między yongnuo i phottix strato 2 (4w1): http://martybugs.net/blog/blog.cgi/g...1-Trigger.html
    http://allegro.pl/phottix-strato-2-c...413655926.html
    Mam Canona 5d lampę 430EXII i Sigma 530 DG ST i chciałbym się pobawić w pracę z tymi dwoma lampami.
    Moje zrozumienie phottix strato 2 jest takie, ze on w odróżnieniu do yongnuo rf 602 i innych podobnych ma możliwość przy jednym nadajniku i jednym odbiorniku pracy z 2 lampami , w tym:
    - 1 lampa na nadajniku, bo ma sanki (tak na prawde na body) i wtedy pracuje w TTL (opcja)
    - 1 lampa na odbiorniku (poza body) i pracuje w manualu
    Yongnuo rozumiem tylko z 1 lampą, chyba, ze dokupimy odbiorniki, ale nie ma opcji pracy na "body"), bo nadajnik nie ma sanek.
    Czy możecie mi potwierdzić, że tak jest i ewentualnie jaka jest alternatywa do pracy z 2 lampami jednocześnie (tylko chciałbym mieć 1 na body).
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrzej79 Zobacz posta
    Czy możecie mi potwierdzić, że tak jest i ewentualnie jaka jest alternatywa do pracy z 2 lampami jednocześnie (tylko chciałbym mieć 1 na body).
    http://www.canon-board.info/showthread.php?p=941546
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki dinderi, tylko tam jest mowa o yongnuo, rozumiem, ze jest opcja pracy tez z yongnuo z lampą na sankach w aparacie, jeśli nadajnik połączymy kabelkiem z body, a jak sie to ma to photix strato, rozumiem, ze tam kabelek nie jest potrzebny? Czy ktoś miał w ręce te 2 urządzenia i któreś poleca?
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Dzieki dinderi, tylko tam jest mowa o yongnuo, rozumiem, ze jest opcja pracy tez z yongnuo z lampą na sankach w aparacie, jeśli nadajnik połączymy kabelkiem z body
    Jest tam też i o innym modelu yongnuo. Doczytaj do końca

O Photixach nie wiem nic.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Czy ktoś miał w ręce te 2 urządzenia i któreś poleca?
    Ja mam Strato, i polecam.
    Lepsze zasilanie nadajnika (2xAAA zamiast 1xCR2), sruba kontrujaca na sankach (nie ma problemu z wysuwaniem sie nadajnika z sanek aparatu), do tego mozliwosc pracy z lampa systemowa na aparacie/kablu ettl.

Domyślnie 580exII Vs 5dmarkII - wyzwalanie bezprzewodowe tej lampy

nie moge znalezc na foraum rozwiazania w/w tematu..

jakie mam poczynic ustawienia w markII i 580exII zeby moc te lampe wyzwolic bezprzewodowo.. bez kabli, wyzwalacza radiowego itp.. korzystajac ttylko z lampy i aparatu? jest taka mozliwosc wogole?

Strona 84 z 167 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów