ale szit :O
ale szit :O
nom fajnie ... gdybym miał tyle kasy to owszem nawet dzisiejsze wizardy...
Kurcze tylko mam taki problem że chciałem doświetlać w plenerze i ****!!! Znaczy się nie **** ale jak jest lepsiejsza pogoda to o Mniejszej GO przy doświetlaniu można pomarzyć bo przy ISO 100, migawce 1/250 to przysłona w dobrą pogodę musi mieć coś kolo dyszki ;/ i z GO ****!!!
jak phottixy to zawsze tylko 1/250 maks.! było mówione![]()
Wytłumaczę może dlaczego napisałem o lampach studyjnych. Po prostu radiówka daje tylko impuls do zwarcia, czyli do wyzwolenia błysku. Bez różnicy czy do odbiornika radiowego podłączymy lampę studyjną czy inną.
PS
Wiedza o działaniu migawki szczelinowej się przyda jeśli chodzi o możliwe do uzyskania czasy synchronizacji
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)
Już poczytałem i się pogodziłem z tym szokującym faktem xD
szokujące jest co innego, ale nie będę mówił co mam na myśli.
Radiówka może obsłużyć tylko czas synchronizacji lub dłuższe. Czas synchronizacji z lampą jest podawany w każdym manualu.
Tryby HSS są zarezerwowane dla lamp systemowych, nie studyjnych.
Da się użyć błysku w HSS w studiu do szybszej synchronizacji, ale to jest bez sensu w normalnej, standardowej pracy w studiu.
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)
kurcze miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze ;/ kolejne 150 złoty trzeba szykować ...
Witam Panowie,
wracajac do tego bezprzewodowego wyzwalania lamp błyskowych zaprezentuje cos co sie nei pojawiało w watkach a co, moim zdaniem, zasługuje na chwile uwagi. Znalazłem takei cos:
Mozna znalezc pare informacji na temat tego wyzwalacza na stronce:
http://www.funsports.pl/p,pl,426,10+...-+komplet.html
Do wyboru jest pare opcji, liczba kanałow i zasieg:
http://www.funsports.pl/c,pl,22_61_3...tudyjnych.html
Moze ktos pracował jzu z tym urzadzonkiem i powie jak to sie sprawuje odnosnie zasiegu i działania![]()
Ostatnio edytowane przez morafi ; 24-03-2009 o 15:42