Strona 73 z 167 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

No jak zamocujesz na stopce body nadajnik wyzwalacza to logiczne że juz wbudowanej ani zewnętrznej na body nie użyjesz. Pozostanie tylko użycie 2 lamp "z boku" ale musisz mieć 2 odbiorniki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co to za ustrojstwo z twojego linka to nie wiem, jakiś NN.
    Chyba lepiej kupić jakiś Phottix (Tetra, Aster) i w sumie niewiele droższy z 2 odbiornikami.
    Ostatnio edytowane przez adshaker ; 21-11-2010 o 18:41 Powód: Automerged Doublepost
    małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja mam zapytanie, możliwe, że podobne.. Jakiego typu wyzwalacze szukać aby były kompatybilne ze starszymi lampami mocowanymi z zenitem 12xp?
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Ja mam zapytanie, możliwe, że podobne.. Jakiego typu wyzwalacze szukać aby były kompatybilne ze starszymi lampami mocowanymi z zenitem 12xp?
    Najpierw sprawdź jakie ta lampa ma napięcie na stopce. Bo jak się okaże, że duuuużo więcej niż kilka voltów, to żadne z obecnie dostępnych. Lepiej kupić sobie wtedy jakąś najtańsza lampę z niskim napięciem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Czytanie ze zrozumieniem - podstawówka, klasy 1-3, polecam wrócić skoro masz z tym problemy.
    Polecam koledze MaciekH również.
    Odpowiedź Piotrka72T wynika właśnie ze zrozumienia tematu.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 21-11-2010 o 22:19 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

Ale nadajnika nie muszę mocować na stopce aparatu, mogę go połączyć za pomocą kabelka z body i może sobie brzydko mówiąc chociażby zwisać i stopka będzie wolna :P

O i przyłączam się do pytania niechcemisię, bo też gdzieś na strychu mam Zenita z lampą, to bym go wygrzebał

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szyszon Zobacz posta
    Ale nadajnika nie muszę mocować na stopce aparatu, mogę go połączyć za pomocą kabelka z body i może sobie brzydko mówiąc chociażby zwisać i stopka będzie wolna :P
    A jak chcesz niby tym kabelkiem to połączyć? Z tego co pamiętam 450D nie ma gniazda PC...

A co do lapki od zenita to moja rada jest taka - olej tą lampkę i zainwestuj w coś z naszej ery...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    A jak chcesz niby tym kabelkiem to połączyć? Z tego co pamiętam 450D nie ma gniazda PC...
    dowolną kostką z gniazdem PC
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Domyślnie

Ponieważ nie napisałeś jaka to lampa to odpowiem równie konretnie: Jakiekolwiek. Przewodowe, bezprzewodowe, chińskie itd itp
    Grupa Fotograficzna Kolumba 5
    http://kolumba5.tv

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Czytanie ze zrozumieniem - podstawówka, klasy 1-3, polecam wrócić skoro masz z tym problemy.
    Ale nadajnika nie muszę mocować na stopce aparatu, mogę go połączyć za pomocą kabelka z body i może sobie brzydko mówiąc chociażby zwisać i stopka będzie wolna
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Coś już napisał

Domyślnie

http://allegro.pl/radiowy-wyzwalacz-...324954843.html w sumie znalazłem coś, to rozwiązuje problemy wszelakie, w tej kwestii, także dzięki za pomoc pozdrawiam

PS. MaćkuH - zdecydowanie to ty coś źle zrozumiałeś, bo to jest spójny logicznie tekst, na który zresztą otrzymałem odpowiedź dzięki

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Szyszon wszystko ok, ale jak z aukcji wynika:
    "-Zestaw działa w trybie manualny, TTL nie jest obsługiwany."
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Strona 73 z 167 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów