Strona 71 z 167 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Domyślnie

Witam..
    Ja zupelnie zielona jestem w temacie i chciala bym prosic o porade. Planuje skompletowac zestawik dwa statywy z parasolkami na flasha.

Flasha mam canona 580exII , narazie jeden ale kiedys tam docelowo planuje kupno drugiego.

Parasolka to najmniejszy problem.

Statyw zostal mi polecony taki:
    http://www.fotoellite.pl/index.php?p...uct&prod_id=25
    wydaje sie wporzadku?

Odbiornik/ nadajnik zastanawiam sie nad Phottix ASTER 4-kanałowy z fotocelą i dwoma odbiornikami
    http://www.winmar.pl/p6555,Wyzwalacz...iornikami.html

i tutaj pojawia sie problem.. a mianowicie spod odbiornika gwintowany, a zazwyczaj spotyja sie tutaj stopki do wsuniecia w szyne.. i jak to zamontowac na uchwycie? sa jakies specjalne uchwyty? jak to wyglada? poprosze o jakies konkretne propozycje uchwytow. Bede wdzieczna za foto jesli ktos posiada taki zestawik.

A moze jest cos lepszego od Phottix aster w podobnej cenie? zalezy mi na tym by odbiornik nie byl jakas wielgasna cegla w pozycji pionowej tylko wmiare plaski maly i zgrabny.

Z gory dziekuje za wszelka pomoc.

Domyślnie

poszukalam troszke w necie..

czy do odbiornika Phottix Aster z gwintowanym spodem spasuje ten uchwyt?
    http://fripers.pl/product_info.php/i...--stopka-.html

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paulinau Zobacz posta
    poszukalam troszke w necie..

czy do odbiornika Phottix Aster z gwintowanym spodem spasuje ten uchwyt?
    http://fripers.pl/product_info.php/i...--stopka-.html
    tak, wystarczy odkrecic sanki i mozna przykrecic odbiornik do gwintu, zreszta to znacznie pewniejnsze rozwiazanie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał Awatar mariusz231

Domyślnie

Witam,

Zamierzam zakupić bezprzewodowego pilota do mojej 450D. Jestem kompletnie zielony w tym temacie. Ostatnio przymierzyłem się do zakupu Phottix Plato, lecz czytając forum zauważyłem że polecany jest także Pixel PAWN TF-361. Mam pytanie do znawców lub posiadaczy owych pilotów, czy różnica jest taka że Pixel PAWN może pracować z złażoną lampą na sanki pilota ?

Pozdrawiam

Domyślnie

Panowie chciałbym podsumowac niejako ten watek i wybrac najbardziej zadowalajacy system wyzwalania lamp błyskowych. Z calego watku wyrozniaja sie takie pozycje:

1. YongNuo RF-602

Specyfikacja techniczna:
    zasięg: 100m
    kanały: 16 kanałów
    czestotliwść: 2,4GHz
    synchronizacja: 1/250s
    Baterie CR2

Cena za 1 nadajnik i 2 odbiorniki: 273zł

2. Phottix Strato wyzwalacz 2.4 GH

Częstotliwość: 2,4 GHz
    Zasięg: do 100 m.
    Synchro:1/250
    Ilość kanałów: 4
    baterie AAA
    Cena za 1 nadajnik i 2 odbiorniki: 380zł

3. Pixel TR-332 Knight wyzwalacz radiowy Canon E-TTL II

częstotliwość pracy: FSK 2.4 GHz,
    ilość kanałów: 15,
    zasięg: 80 metrów,
    synchro: 1/8000
    baterie CR2

Cena za 1 nadajnik i 2 odbiorniki: 740zł

4. Phottix Atlas
    Dane techniczne
    Częstotliwość: 433 (CE) MHz
    Dystans: 100m +
    Kanały: 4 kanały
    Baterie: 2 x AA baterie
    Max. Czas synchronizacji: 1/250 sek

Cena za 1 nadajnik i 2 odbiorniki: 1020zł

Mysle nad propozycja 3 i 4. Za atlasem przemawia niezawodonośc i bardzo dobre wykonanie za Pixelem synchro do 1/8000 ale denrwuje mnie zasilanie na CR2

Panowie co tu wybrac ????????

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa/Słubice

Domyślnie

A co chcesz wyzwalać?
    To jest najważniejsze pytanie.

A tak w ogóle wg mnie oczywiście jeżeli miałbyś brać atlas za 1000zł to odłóż jeszcze 600zł i weź Pocket Wizarda TT5 2 sztuki.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekwion Zobacz posta
    A co chcesz wyzwalać?
    To jest najważniejsze pytanie.

A tak w ogóle wg mnie oczywiście jeżeli miałbyś brać atlas za 1000zł to odłóż jeszcze 600zł i weź Pocket Wizarda TT5 2 sztuki.
    no tylko że kolega rozważa 1 nadajnik i 2 odbiorniki więc 2 tt5 będzie za mało, jak do tego dodasz jeszcze tt1 czy kolejny tt5 to już robi się 2500 a jeszcze AC3 jest szalenie wygodny i razem już 2800 mamy...
    oczywiście że PW jest najlepszym póki co sprzętem w tym zakresie bo pełny eTTL przenosi, synchro działa bez ograniczeń, zasięg jest pewny na co najmniej 150 m.. no i z zonecontrolerem z body regulacja mocy ale koszty w porównaniu do chińczyków są o wiele większe..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    zasięg jest pewny na co najmniej 150 m.
    Sprawdzałeś ten zasięg? Jeśli tak, to w jakiej dokładnie konfiguracji? Ja muszę powiedzieć, że w moich egzemplarzach zasięg mnie rozczarowuje. Mam tylko 2x TT5 i nie mam jak porównać z innym zestawem ale:

- z 580ex mam zasięg rzędu 15m
    - z 580ex2 rośnie do ok 40m
    - z 430ex2 jest największy - coś koło 50m.

W sumie to chętnie bym się z jakimś posiadaczem PW z Warszawy umówił na jakieś testowanie i porównanie, bo może muszę reklamować.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Sprawdzałeś ten zasięg? Jeśli tak, to w jakiej dokładnie konfiguracji? Ja muszę powiedzieć, że w moich egzemplarzach zasięg mnie rozczarowuje. Mam tylko 2x TT5 i nie mam jak porównać z innym zestawem ale:

- z 580ex mam zasięg rzędu 15m
    - z 580ex2 rośnie do ok 40m
    - z 430ex2 jest największy - coś koło 50m.

W sumie to chętnie bym się z jakimś posiadaczem PW z Warszawy umówił na jakieś testowanie i porównanie, bo może muszę reklamować.
    sprawdzałem - w sumie raz niedługo po zakupie tylko dla zaspokojenia własnej ciekawości bo mi zasięgi niepotrzebne
    na pewno to było 5d2 i 580ex2 - i tt1 i tt5 - odległość około 150m (po słupach liczone) - lampa za każdym razem błyskała i naświetlenie było ok.. dalej nie chciało mi się iść bo trzeba było by w krzaki wleźć i kadr w obiektywie był już za duży bo 200mm już obejmowało za dużo..
    chociaż co do zasięgów to jak coś z 20-30m działa dobrze to wystarczy bo pewnie 99% użytkowników nie będzie więcej potrzebne..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa/Słubice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no tylko że kolega rozważa 1 nadajnik i 2 odbiorniki więc 2 tt5 będzie za mało, jak do tego dodasz jeszcze tt1 czy kolejny tt5 to już robi się 2500 a jeszcze AC3 jest szalenie wygodny i razem już 2800 mamy...
    oczywiście że PW jest najlepszym póki co sprzętem w tym zakresie bo pełny eTTL przenosi, synchro działa bez ograniczeń, zasięg jest pewny na co najmniej 150 m.. no i z zonecontrolerem z body regulacja mocy ale koszty w porównaniu do chińczyków są o wiele większe..
    Dlatego najważniejsze pytanie brzmi co chce wyzwalać i jak:
    Jeżeli lampy studyjne bądź systemowe w manualu bez potrzeby używania szybkich czasów synchronizacji to bezkonkurencyjne na rynku jest yongnuo RF-602. Stosunek ceny do jakości jest najlepszy.

Jeżeli posiada lampy EXII i interesują go, krótkie czasy to pozostają Pixele Knight 332 (z namiastką dwukierunkowej współpracy lampa -body) albo Pocket Wizardy TT5,TT1.

Jeżeli chce wyzwalać lampy systemowe z krótkimi czasami synchronizacji to znowu pozostają Pixele Knight 332 z tym, że tylko przy posiadaniu EXII i mocowaniu jej do fotoceli lampy systemowej bądź Pocket Wizardy TT5,TT1 te już normalnie po kablu.

Co do zasięgu to wg ogólnodostępnych testów można powiedzieć, że Yongnuo RF-602 na wolnej przestrzeni synchronizują przy 100m, Pixel Knight 332 w zależności od tego czy ma być użyty TTL od 50 do 80m, Pocket Wizardy sprawują się różnie przeróżnie.

Strona 71 z 167 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów