Strona 6 z 167 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Domyślnie

hehe a widzisz ;D
    chodzi mi o baterię do tak zwanych 'chińczyków' czy tam 'wyzwalaczy z allegro lub z ebaya' a nie o phottixy
    ale phottixy też są na allegro :P ja właśnie zamierzam stamtąd kupić

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    ale phottixy też są na allegro :P ja właśnie zamierzam stamtąd kupić
    ale te chińskie są w internecie znane jako 'ebay trigger' i po prostu zostało to spolszczone na 'wyzwalacze z allegro' ;p a phottixy to po prostu phottixy i
    wtedy wiadomo o co dokładnie chodzi
    40D | 50e | T10-17/3,5-4,5 fish | T17-50/2,8 | C50/1,8 | C70-200/4 | Jupiter 135/3,5 | C580EXII | Vivitar 285hv | chińskie wyzwalacze

Domyślnie

Ok a mam pytanie przy wyzwalaniu phottixem może na niego wsadzić na manualu lampę metz i każda inna nawet nikona czy olympusa??? I wyzwoli??

Bywalec

Domyślnie

te wszystkie wyzwalacze mają zwykłą stopkę jak na aparacie ale stykają się tylko ze środkowym pinem i tym takim od góry (te dwa których zwarcie powoduje wyzwolenie błysku)
    więc jakiej byś lampy na wyzwalacz nie założył będzie ona błyskać!

metz a nawet nikon olympus i co najdziwniejsze nawet canon będą działać!
    40D | 50e | T10-17/3,5-4,5 fish | T17-50/2,8 | C50/1,8 | C70-200/4 | Jupiter 135/3,5 | C580EXII | Vivitar 285hv | chińskie wyzwalacze

Domyślnie

Dobra ponownie ja :P

Nabyłem ów Phittix z 2 odbiornikami dziś przybył i od razu się pobawiłem i zauważyłem że przy czasach wyższych niż 1/320 zaczyna się problem a mianowicie połowa zdjęcia od góry jest naświetlona połowa na dole bardzo ciemna?? i pytanie O CO KAMAN??

DZIĘKI Z GÓRY

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Dobra ponownie ja :P

Nabyłem ów Phittix z 2 odbiornikami dziś przybył i od razu się pobawiłem i zauważyłem że przy czasach wyższych niż 1/320 zaczyna się problem a mianowicie połowa zdjęcia od góry jest naświetlona połowa na dole bardzo ciemna?? i pytanie O CO KAMAN??

DZIĘKI Z GÓRY
    No jak to o co ?? A o czasach synchronizacji z lampą słyszał ?? W ogóle to się lepiej przyjrzyj bo na trochę dłuższych też możesz mieć niecały kadr naświetlony...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Tak tylko że jest taki motyw że na 430ex mam włączony manual z synchronizacją krótkich czasów naświetlania ;D

Dopiero zaczyna Awatar Nemoz
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Tak tylko że jest taki motyw że na 430ex mam włączony manual z synchronizacją krótkich czasów naświetlania ;D
    A synchronizacja krótkich czasów naświetlania działa w manualu i bez komunikacji z aparatem (bo lampa jest odpalana zdalnie)?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

no to nic nie szkodzi że masz.. phototix nie przenosi ettla i lampa działa w trybie M..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

mateusz4130
    Guest

Domyślnie

Chińskie wyzwalacze mają czas synchro do 1/160 bodajże, ale u mnie przy odległości aparat-odbiornik do 5m działa nawet 1/250.

Strona 6 z 167 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów