Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Ten czas i kazdy krotszy nie wymaga zadnego kombinowania
    i każdy dłuższy

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Zreszta, wyzwalacz radiowy od wyzwalania po kablu rozni sie tylko tym ze nie ogranicza ci ruchow
    I tu i tu sygnal elektryczny rozchodzi sie z predkoscia swiatla. No chyba ze chinczycy bardzo zlosliwie wpakowali cos takiego w te wyzwalacze co diamertalnie opoznialo by wysylanie sygnalu. Bo sam sygnal to tez tylko informacja o tym zeby zewrzec dwa piny.
    I znów generalnie tak, ale...
    - W praktyce po zwykłym kablu z 5D otrzymasz 1/250s i wszystko super.
    - Po kablu OCC2/3 masz dodatkowo TTL, HSS itp i nadal wszystko super.
    - Z wieloma zwykłymi wyzwalaczami chińskimi (nie znam wszystkich modeli, więc nie chcę generalizować) nie naświetlisz poprawnie przy czasie krótszym niż 1/160s.
    Dodatkowo przy współpracy z niektórymi puszkami występują silne interferencje sygnału w postaci dziwnych pasków na jednym z boków zdjęcia.
    - Z nowymi chińskimi wyzwalaczami Pixel TR332, które dają TTL, HSS, itp nie współpracują wcale lub częściowo niektóre puszki i flesze - dotyczy zarówno automatyki jak i zwykłego wyzwolenia.
    - Z nowymi PW (TT5) też pojawiają się problemy przy pełnej automatyce.
    Ty może piszesz o teorii, ja opisuje moje ( i nie tylko moje) doświadczenia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez giebe Zobacz posta
    trafiłem na pixel knight za 490 zł bodajże i zastanawiam się nad jego zakupem. co byście mogli polecić oprócz pocket wizarda?
    Ostatnio dystrybutor usunął ofertę ze swojej strony właśnie z powodu problemów tych wyzwalaczy.

Cały wątek TU:http://canon-board.info/showthread.php?t=55230
    Ostatnio edytowane przez sebag ; 28-04-2010 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów