Strona 52 z 167 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A czy ktoś korzysta może z takiego wynalazku jak Pixel PAWN TF-361 ? Kosztuje to jakieś 200pln, a interesuje mnie jak się sprawuje z 430 EXII i jak wypada w porównaniu do YongNuo rf-602 ?

Coś już napisał Awatar Lukaasz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ember Zobacz posta
    A czy ktoś korzysta może z takiego wynalazku jak Pixel PAWN TF-361 ? Kosztuje to jakieś 200pln, a interesuje mnie jak się sprawuje z 430 EXII i jak wypada w porównaniu do YongNuo rf-602 ?
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...oducts_id=1666
    Również interesuje mnie ten wyzwalacz, czy ktoś miał możliwość porównać do rf-602?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukaasz Zobacz posta
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...oducts_id=1666
    Również interesuje mnie ten wyzwalacz, czy ktoś miał możliwość porównać do rf-602?
    Powiem Ci tak. Porównania do rf-602 nie mam ale kupiłem ten wyzwalacz(mimo tego że odpowiedzi na pytanie nie uzyskałem) i jestem bardzo zadowolony. Nie wyzwala lampki "od tak sobie" nie mam żadnych problemów i jak na razie sobie chwalę.
    pkt. 8. regulaminu

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

tak czytam i czytam.. myślałem o phottix tetra, ale jednak nie, bo tandetne wysokie odbiorniki, wolałbym dołożyć do phottix astry, tyle że już cenowo zbliżam się do yongnuo rf-602
    teraz już poważniej rozważam zakup yongnuo, nutruje mnie tylko jedno - są sprzedawane osobno dla modeli canona 350, 400, 450... i osobno dla 30, 40, 50 d - czy tutaj różnicą jest tylko wtyczka kabelka synchro? Nurtuje mnie to, ponieważ posiadam 400d, ale możliwe, że w niedalekiej przyszłości przesiądę się na xxD.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4cper Zobacz posta
    teraz już poważniej rozważam zakup yongnuo, nutruje mnie tylko jedno - są sprzedawane osobno dla modeli canona 350, 400, 450... i osobno dla 30, 40, 50 d - czy tutaj różnicą jest tylko wtyczka kabelka synchro?
    Synchro to chyba takie same wszedzie tzn. standard pc. Chodzi o to ze w zestawie jest jest wezyk do wyzwalania aparatu a tutaj chyba sa inne wtyczki serii xxxD i xxD. MOzesz wtedy na bazie odbiornika yongnuo zbudowac bezprzewodowy wyzwalacz migawki.

Acha i jeszcze z innej beczki.
    Mozna za sprawa rozgaleznika mini Jack

wyzwalac nadajnik zarowno Younguo i phottix. Wystarczy wyjsc z aparatu gniazdem pc poprzez kabelek ktory jest w phottixie pc-minijackmono wkladamy do rozgaleznika, do drugiego gniazda rozgaleznika kabelekz younguo polaczony z nadajnikiem younguo, a bolec z rozgaleznika do nadajnika phottix.
    Mozna tez wyzwalc nadajnik phottixa i z odbiornika younguo, na czasach 1/125 nie bylo opoznienia.

Mamy wtedy wolna goraca stopke na aparacie na lampe E-ttl czy wspomaganie AF.
    i dodatkowo wyzwalanie bezprzewodowo dwoch sytemow.
    Jak zrobie zdjecie systemu to wkleje.

Coś już napisał

Domyślnie

hekselman a nie prosciej zamiast rozkrecac lampe zmontowac cos ze swiatlowodu - widzialem gdzies cos takiego do pilotow na podczerwien jesli sprzet jest schowany w szafie to na zewnatrz jest tylko odbornik ze swatlowodem i koncowka swiatlowodu przyklejona do sprzetu.

Podobna zasade stosuja tez konkurenci pocket wizard - Radio Popper.
    Chodzi mi o cos prostego, jak kawelek swiatlowodu z kawalkiem jakiejs "soczewki" zbierajacej sygnal - nie wiem czy dobrze kumam ale to by bylo chyba proste i w miare tanie

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Oczywiście!
    Nawet mam podobne urządzenie tylko nie ma tam światłowodu tylko COŚ co wymaga zasilacza- to że sieciowego dałoby sie obejść. Ale oczywiście - wszytskie pomysły są warte rozpatrzenia szczególnie jak są poparte przykładami.
    Powiem wprost: chciałem sprowokować kolegów których inwencję blokuje strach o cenny w końcu przedmiot jakim jest lampa. Docelowo - chętnie zapłaciłbym np za przeróbkę lampy dzieki której ta "dostałaby" mini gniazdko w rodzaju słuchawkowego w które mógłbym wetknąc taki sam element światłoczuły jak oryginalny.
    Z możliwościa ustawienia go sobie np na rzepie gdzie mi pasuje.
    Albo jakieś inne rozwiązanie: może być swiatłowód!
    Możesz popróbować z lampą?

Coś już napisał

Domyślnie

mi chodzilo nie o caly transmiter tylko o kawelek swiatlowodu przyklejony do odbiornika w lampie i koncowke wypuszczona na zewnatrz gdzie nam pasuje. Taki maly prosty rzedluzacz optyczny

Coś już napisał Awatar Balcer
    Miasto
    Nadmorska

Domyślnie

Panowie tak poza tematem, szukam wyzwalacza radiowego do skromnych ok. 300+/- 50 zł. Aktualnie działam na kablu, jednak w b. dużych pomieszczeniach jak mam podłączony kabel do jednej lampy, które są ustawione na jednej wysokości to fotocela w drugiej już mi nie łapie. Jednak chodzi mi jeszcze o takową sprawę przy kablu i czasie 1/250 pojawia mi się już niedoświetlony pasek (skutki mechanicznej migawki :/ ), przy niektorych ofertach spotkałem się z opisem ze czas synchro wynosi ok 1/125s do 1/250, czyli wychodzi na to że przy 1/125s może wystąpić już nie doświetlony pasek?
    Pozdrawiam
    Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dobry wyzwalacz do skromnych 300zł - YongNuo RF602. Duży zasięg, dobra cena, dobre wykonanie, wszystko fajnie. Pasek rzeczywiście pojawia się przy 1/250, ale jest raczej niewielki i często nie będzie przeszkadzał. przy 1/200 nie ma już najmniejszego problemu.

Strona 52 z 167 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów