Strona 3 z 175 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 1742

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

  1. #21
    Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Dołączył
    Aug 2004
    Miasto
    Ambush Country
    Wiek
    46
    Posty
    3 611

    Domyślnie

    Odpowiedź jest krótka - nie. Dlatego że do sterowania lampami potrzebujesz mastera czyli np. 580EX, ST-E2 lub większego macro ring lite'a...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

  2. #22
    Uzależniony
    Dołączył
    Jan 2007
    Posty
    510

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Odpowiedź jest krótka - nie. Dlatego że do sterowania lampami potrzebujesz mastera czyli np. 580EX, ST-E2 lub większego macro ring lite'a...
    A 430EX nie wyzwoli drugiej takiej samej ?

  3. #23
    Coś już napisał Awatar duss
    Dołączył
    Apr 2008
    Miasto
    Jaworzno
    Posty
    62

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    A 430EX nie wyzwoli drugiej takiej samej ?
    z tego co mnie wiadomo 430 wyzwoli 430 (ustawia sie je na master i slave) ale 1-go mastera musi cos wyzwolic np radiowo.....
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    EOS 7D,S18-50f2.8,S120-400,430 EX
    Fotohasiok.pl rulezzzz.....!!! http://daniels.fotohasiok.pl

  4. #24
    Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Dołączył
    Aug 2004
    Miasto
    Ambush Country
    Wiek
    46
    Posty
    3 611

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    A 430EX nie wyzwoli drugiej takiej samej ?
    Nie. Poza wątkami na forum wałkowanymi milion razy zawsze polecam ultimate resource - http://photonotes.org/articles/eos-flash/
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

  5. #25
    Uzależniony Awatar Biperek
    Dołączył
    Jan 2007
    Miasto
    Augustów
    Wiek
    53
    Posty
    594

    Domyślnie

    Ja podepnę się do wątku. Czy ktoś z kolegów ma doświadczenia z wyzwalaniem lamp canona (np 430) z sigmy EF 500 DG SUPER jako mastera ?
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

  6. #26
    Cenzor Awatar MacGyver
    Dołączył
    Apr 2006
    Miasto
    Wrocław
    Wiek
    44
    Posty
    7 043

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez duss Zobacz posta
    z tego co mnie wiadomo 430 wyzwoli 430 (ustawia sie je na master i slave) ale 1-go mastera musi cos wyzwolic np radiowo.....
    420EX i 430EX (I i II) mają wyłącznie tryb slave. Master jest dostępny w 550EX oraz 580 EX (I i II).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

  7. #27
    Uzależniony
    Dołączył
    Jan 2007
    Posty
    510

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    420EX i 430EX (I i II) mają wyłącznie tryb slave. Master jest dostępny w 550EX oraz 580 EX (I i II).
    W takim razie czeka mnie zakup którejś z nich ... czy poza niewielką szybkością ładowania i niewielką zwyżką mocy, czymś istotnym one się jeszcze różnią ? Krótko mówiąc czy jest sens dopłacania do 580EX...

  8. #28
    Pełne uzależnienie Awatar axk
    Dołączył
    Apr 2008
    Miasto
    SK
    Posty
    2 027

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Krótko mówiąc czy jest sens dopłacania do 580EX...
    Polecam lekturę poniższego wątku :

    http://canon-board.info/showthread.php?t=11928
    EOS + Speedlite

  9. #29
    Coś już napisał Awatar s..
    Dołączył
    Sep 2005
    Wiek
    45
    Posty
    99

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Ja podepnę się do wątku. Czy ktoś z kolegów ma doświadczenia z wyzwalaniem lamp canona (np 430) z sigmy EF 500 DG SUPER jako mastera ?
    Mam 2x 580 i sigme 500 super - sigma spokojnie 580 wyzwala w trybie master ett-l, lecz niestety tylko w tym trybie - oczywiscie z mozliwoscia regulacji mocy dla danych grup, bodajze na +/- 3 Ev. 580 natomiast pomimo sterowania lampami w trybie bezprzewodowym e-ttl, pozwala jednak rowniez na ustawianie manulane mocy blysku dla danych grup.
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

  10. #30
    Uzależniony Awatar Biperek
    Dołączył
    Jan 2007
    Miasto
    Augustów
    Wiek
    53
    Posty
    594

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez s.. Zobacz posta
    Mam 2x 580 i sigme 500 super - sigma spokojnie 580 wyzwala w trybie master ett-l, lecz niestety tylko w tym trybie - oczywiscie z mozliwoscia regulacji mocy dla danych grup, bodajze na +/- 3 Ev.
    Dzięki za odpowiedź. Są tu jednak ludzie, którzy nie brzydzą się niefirmowego sprzętu

    Cytat Zamieszczone przez s.. Zobacz posta
    580 natomiast pomimo sterowania lampami w trybie bezprzewodowym e-ttl, pozwala jednak rowniez na ustawianie manulane mocy blysku dla danych grup.
    Sigma w trybie slave nie ma możliwości ręcznego sterowania siłą błysku, ale dla takiego fachowca jak ja to nie wada Nie bardzo wiem na ten moment jak mógłbym to wykorzystać.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Strona 3 z 175 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •