Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
Standardowo podłączone ST2 nie wyzwala lamp studyjnych (inaczej - wyzwala niezgodniez przebiegiem migawki) Ale wystarczy odizolować styki zostawiając centralny. ST2 to wyłącznie palnik - nie ma żadnych diod ani niczego innego.
Super - tego nie znalem - sproboje
Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
Czyli (zabrakło mi wytrwałosci) jakby zadbac by słonce nie waliło bezpośrednio w korpus lampy chcoćby jakąs osłoną przeciwsłoneczną...?
Lampy były ustawione w ETTL; korpus na M 1/400
Na wszystkich zdjęciach palnik lampy wyglądał na światło kontrolowane - waliłem wprost w obiektyw.
Juz gdzies pisalem ze w pomieszczeniu - nie ma sprawy - jestem w kuchni i przez korytarz jestem w stanie wyzwolic lampe co sie znajduje w pokoju (probowalem) - widocznie mialem szczescie i sie poodbijalo ja trzeba.
Ogolie w pomieszczeniach nie ma zadnego problemu z ST-E2.
Na zewnatrz w pochmurny dzien spoko. W sloneczny probowalem, ale z kilku metrow - nie mialem problemow. ST-E2 jako master a 580 EX II i 550 EX jako slave.
Jedyna wada to taka ze w E-TTL nie moge sobie sterownikiem sterowac mocy lampa ustawiona na M. Chodzi o to ze mam lampe ustawiona ma M i np 1/128 mocy to nie zmienie sobie na 1/64. Zmiana mocy jest mozliwa poprzez RATIO i ot dziala - ale nie tak jak sterowanie 580. Nie zarabiam foceniem i foce tylko dla przyjemnosci - nie mniej jestem bardzo zadowolony z ST-E2.
Jeszcze jak by mozna bylo sterowac z sterownikiem z poziomu body to bajka - moze kiedys. Szukam czesto na eBay'u uszkodzonych 550,580,580EXII (z walnietym palnikiem) na dodatkowy (zamiennik) sterownik.