czyli z 380 i wbudowanej rezygnuję i odpalam pierwszą lampę z kostki synchro a druga odpali się z fotoceli?
czyli z 380 i wbudowanej rezygnuję i odpalam pierwszą lampę z kostki synchro a druga odpali się z fotoceli?
Moje portfolio- zapraszam
Canon 50D +Sigma 17 - 50mm f/2.8 EX DC OS HSM+ 2 x YN-460 II + 3x RF 602 i na tym na razie skończyły się fundusze :eek:
Tryb M ,stawiam przysłone, ISO 400, mierze światło na tło, najczęściej korekcja -1-2 EV, lampy 1/4 mocy i strzał kontrolny. Od takich wartości zazwyczaj zaczynam, Jak nie jest ok, to koryguje moc lampideł, jak niedużo brakuje lub do ideału lub nie chce mi się łazić to ISO.
Problemów z przegrzewaniem nie stwierdzam i najpierw upewnił bym się że ma to związek z wyzwalaczami. Bo jakoś związku nie mogę sobie wytłumaczyć.
Forestowy, dzięki za wyjaśnienia. Jakiego światłomierza używasz? Możesz polecić jakiś tani, na allegro zaczynają się od całkiem sporych kwot...
Problemem z przegrzewaniem była awaria płyty głównej.![]()
Witam,
Mam pytanie do użytkowników Pocketwizard TT5.
Jaki jest najkrótszy czas synchronizacji lampy przy podpięciu lampy do PW TT5 przez kabel PC ?
Chodzi mi o wykorzystanie PW TT5 do wyzwalania nie tylko lamp systemowych Canona (ETTL) ale także do wyzwalania Nikonowskich SB-25 przez gniazdo PC w lampie (tryb Manual).
Dziękuję za odpowiedź.
link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 LPotem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
Hej,
mam pytanie, czy jakiekolwiek modele lamp canona inne niż 580EXII maja wbudowane gniazdo PC? Wiem, wiem, zawsze można kupić kostkę, ale wolałbym bez. Dzieki![]()
5D+grip x2, C 28 1.8, C 50 1.4, C 85 1.8, T 17-35 2.8-4, lampa itp, itd.
Tu był adres strony ale ktoś miał zły dzień...