Strona 29 z 167 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    OK, czy ktoś doszedł do tego jaki jest najlepszt sposób wyzwalać 580EX II radiowo? Pochekt Wizard? Reszta się nie nadaje?
    to zalezy czego wymagasz, jak z ETTL to tak, PW jest najlepszy - moim zdaniem

radiopopper tez jest ok ale mimo wiekszego zasiegu jest gorszy, chocby ze wzgledu na to ze trzeba miec lampe na body

jak nie potrzebujesz ETTL to jest na rynku kilka markowych radiowek, ktore sa fajne
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    OK, czy ktoś doszedł do tego jaki jest najlepszt sposób wyzwalać 580EX II radiowo? Pochekt Wizard? Reszta się nie nadaje?
    580II możesz wyzwolić najzwyklejszą radiówką oczywiście chińską.
    Najlepszy znaczy w trybie M, ale to chyba nie problem.

Osobiście polecam jak się da to po drucie, masz ettl którego przestaniesz używać na korzyść trybu M. Sam zdecydujesz co i jak ma się zaświecić.

Więc i tak najlepsza jest zwykła radiówka, nawet na 430MHz, jeśli nie potrzebujesz większego zasięgu jak powiedzmy 30m.
    Ostatnio edytowane przez donald7000 ; 08-02-2010 o 23:44

Dopiero zaczyna Awatar Krzdry
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

ok , dzięki

liczyłem na to ,że ktoś w instrukcji od Rf'ów wyczytał :wink:

w takim razie zabawa z moc'ami będzie wskazana i to raczej rozwiąże problem
    Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.
    Phil Brosmans

Zablokowany

Domyślnie

wiem że już było bodaj 2 razy - ale ja chcę wniknąć, bo oburzenie mnie bierze jak to jest - dość prosty nissin za ok 300-400zł wyzwala sie bez problemu wraz z lampą wbudowaną w body, a tak w cholere drogi canon 580ex jest tak zaawansowany, ma 50stron instrukcji i brak mu takiej prostej funkcji
    dlaczego?
    canon nie kocha swoich "słabszych" dzieci które mają jeszcze wbudowane lampy i ex580 - powstała z myślą wyłącznie o 5d, 1d itd... ?
    kaszana - miałam nadzieję że wbudowaną wypalę z przodu, a 580 z boku uzupełnię

może i wyjdę na "blondynkę" ale pytam dlaczego nie da się wyzwolić speedelite 580ex II razem z lampą w c40d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yumeka Zobacz posta
    dość prosty nissin za ok 300-400zł wyzwala sie bez problemu wraz z lampą wbudowaną w body

wyzwolic wyzwolisz, ale czy poprawnie? te Nissiny maja fotocele czula na drugi błysk?
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Sebcio sprawdź skrzynkę.nissin sie wyzwalał poprawnie-nic nie wiem o tym że ma fotocele-zaraz mogę to sprawdzić

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nissin Di-622 jesli o tym mówisz, w trybie slave wyzwalany jest przez fotocele. Niestety wyzwalana jest tylko poprzez przedbłyski z lampy sterującej, także nie możliwe jest odpalenie jej pojedynczym błyskiem.
    Jeżeli chodzi o nissina 422 to, o ile dobrze pamiętam, mógł być on wyzwalany przedbłyskami jak i pojedynczym błyskiem.

Domyślnie

Czyli reasumując jak ktoś chce bezprzewodowe TTL i HSS to albo PW, albo radio popper.
    W tym ze PW to koszt 3K(na 2 lampy), a radio popper trzeba mieć lampę na sankach? Czyli koszt dodatkowej lampy plus (250$ transmiter i 2 recivery po 100$ to daje okolo 500$= 1250zl plus lampa 1000). Chyba że nie trzeba mieć lampy na sankach, bo tez tak widziałem, ale czy wtedy dziala full(e-ttl i hss). No i jeszcze trzeba zadać pytanie o częstotliwość radio popperow, chodzi o prawo i czy komórki wtedy nie działają

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mysza82 Zobacz posta
    Czyli reasumując jak ktoś chce bezprzewodowe TTL i HSS to albo PW, albo radio popper.
    W tym ze PW to koszt 3K(na 2 lampy), a radio popper trzeba mieć lampę na sankach? Czyli koszt dodatkowej lampy plus (250$ transmiter i 2 recivery po 100$ to daje okolo 500$= 1250zl plus lampa 1000). Chyba że nie trzeba mieć lampy na sankach, bo tez tak widziałem, ale czy wtedy dziala full(e-ttl i hss). No i jeszcze trzeba zadać pytanie o częstotliwość radio popperow, chodzi o prawo i czy komórki wtedy nie działają
    w przypadku Radiopoppera PX trzeba miec lampe 5x0 EX lub ST-E2 na body, chyba tylko w przypadku 7D mozna uzywać E-TTL bez zewnetrznej lampy, wtedy tak jak w Nikonach sygnal brany jest z lampy wbudowanej.
    Nadajniki i odbiorniki kosztuja tyle samo, czyli po 250$ sztuka. Nie wiem skad to 100$?
    Czyli za Radiopoppera płacisz 750$.
    A Pocketwizard kosztuje 640$.

Radiopoppera nie kupisz tez w Polsce, zeszta nawet w USA jest srednio dostepny, np nie ma go w ofercie Adoramy czy B&H - a to trochę dziwne. Oczywiście nie maja tez certyfikatu CE, wiec uzywanie ich poza USA i Kanadą jest niezgodne z prawem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Nadajniki i odbiorniki kosztuja tyle samo, czyli po 250$ sztuka. Nie wiem skad to 100$?
    Faktycznie, bo patrzyłem na odbiorniki JrX w sklepie radio poppera.
    Czyli tylko opłaca się PW.

Strona 29 z 167 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów