Strona 26 z 167 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Czy osoby używające zestawów Youngnuo RF-602TX nie mają problemów ze sprzętem?
    Po wykonaniu kilkudziesięciu zdjęć aparat pokazuje komunikat , że temperatura wewnętrzna podwyższa się i blokuje możliwość robienia zdjęć. Po kilkunastu godzinach powtórnie można robić zdjęcia.

Coś już napisał Awatar mirusiek
    Miasto
    Iceland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Czy osoby używające zestawów Youngnuo RF-602TX nie mają problemów ze sprzętem?
    Po wykonaniu kilkudziesięciu zdjęć aparat pokazuje komunikat , że temperatura wewnętrzna podwyższa się i blokuje możliwość robienia zdjęć. Po kilkunastu godzinach powtórnie można robić zdjęcia.
    Używam od 2 miesięcy, cały czas we wnętrzu i nie mam najmniejszych problemów. Focę trochę martwej natury często kilkadziesiąt zdjęć na sesji, więc trwa to po 4 godziny czasem. Jak na razie jestem bardzo zadowolony ze RF-a.
    Moje portfolio- zapraszam

Canon 50D +Sigma 17 - 50mm f/2.8 EX DC OS HSM+ 2 x YN-460 II + 3x RF 602 i na tym na razie skończyły się fundusze :eek:

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ja na razie nie miałem problemów z 450D, ale maksymalnie zrobiłem 20 zdjeć z RF-602TX
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

zledwon
    Guest

Domyślnie

witam

mam 400D, 380EX, dwie nowe lampy CY 400K i wielki problem z synchronizacją błysku.
    przy użyciu tylko 380ki wszystko jest ok.
    kiedy odpalane są CY z fotoceli zdjęcie wygląda jak bez lampy.
    zupełnie nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić.
    czy ktoś może mi coś poradzić?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zledwon Zobacz posta
    witam

mam 400D, 380EX, dwie nowe lampy CY 400K i wielki problem z synchronizacją błysku.
    przy użyciu tylko 380ki wszystko jest ok.
    kiedy odpalane są CY z fotoceli zdjęcie wygląda jak bez lampy.
    zupełnie nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić.
    czy ktoś może mi coś poradzić?
    bylo setki razy

nie wyzwolisz przez fotocele innych lamp przez lampe wbudowana lub 380EX gdyz fotocela reaguje za wczesniej na przedblysk
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

zledwon
    Guest

Domyślnie

czyli z 380 i wbudowanej rezygnuję i odpalam pierwszą lampę z kostki synchro a druga odpali się z fotoceli?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zledwon Zobacz posta
    czyli z 380 i wbudowanej rezygnuję i odpalam pierwszą lampę z kostki synchro a druga odpali się z fotoceli?
    dokladnie tak
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Forestowy, dzięki za wyjaśnienia. Jakiego światłomierza używasz? Możesz polecić jakiś tani, na allegro zaczynają się od całkiem sporych kwot...
    Problemem z przegrzewaniem była awaria płyty głównej.

Domyślnie

Witam,
    Mam pytanie do użytkowników Pocketwizard TT5.
    Jaki jest najkrótszy czas synchronizacji lampy przy podpięciu lampy do PW TT5 przez kabel PC ?
    Chodzi mi o wykorzystanie PW TT5 do wyzwalania nie tylko lamp systemowych Canona (ETTL) ale także do wyzwalania Nikonowskich SB-25 przez gniazdo PC w lampie (tryb Manual).
    Dziękuję za odpowiedź.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Jaki jest najkrótszy czas synchronizacji lampy przy podpięciu lampy do PW TT5 przez kabel PC ?
    najkrotszy czas synchronizacji jest taki jaki najkrotszy czas synchronizacji body, czyli dla 5D to 1/200s

Strona 26 z 167 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów