Cytat Zamieszczone przez biodar Zobacz posta
Potrzebuję porady:

Mam: Canon 6d + YN-600EX-RT + Canon 430EXII

Jak to zestawić by działał bezprzewodowo E-TTL ?
Canon 6d nie ma żadnego sterowania bezprzewodowego, więc trzeba wyzwalacz. Najprościej byłoby dokupić transmiter yn-e3-rt i jeszcze jedną lampę YN-600EX-RT zamiast tego canona 430, ale to koszt powyżej 1000zł

Potrzebuję by obie lampy działały i były sterowane z jednego miejsca - czyli tam gdzie stoję, trzymam aparat i np lewa lampa świeciła mocniej niż prawa itp

Od razu napiszę, ze miałem ochotę na https://fripers.pl/p/wyzwalacz-radio...2cii-do-canon/ ale w opisie lampy YN-600EX-RT jest napisane, że nie działa z "Lampa nie współpracuje z wyzwalaczami RF-603 i YN-622." A może nie działa z 622 a z 622II już działa? - tak jest znów opisane w opisie tego 622II

Co zrobić, jakieś inne rozsądne opcje do 6D. Nawet jak dokupię jeszcze jedną YN-600EX-rt to canon 430exII założona na aparat nie będzie tym sterowała bo nie ma trybu master tylko slave(dobrze myślę?).
A, zapomniałem - to ma być ministudio w terenie czyli dwie lampy reporterskie na parasolkach, a nie jedna na aparacie i steruje drugą

(Wcześniej miałem 60d i tam wbudowana lampa była sterownikiem wszystkiego)

Dzięki z góry za podpowiedzi
Z YN 622 wszystko działa bez łaski. Ten wyzwalacz przenosi gorącą stopkę i wszystko co działa na korpusie musi też działać na wyzwalaczach YN-622.
Ta cytowana przez Ciebie uwaga to jakieś durne tłumaczenie tekstu na język polski, powinnio być że: YN 600EX-rt nie ma wbudowanego odbiornika systemu YN-622 i tyle. Ale jeżeli taki odbiornik dołączysz do tej lampy to już go będzie miała i będzie działać.
Potrzebujesz jeden YN-622TX oraz dwa YN-622.
Lepszą jednak opcją jest jeden YN-622TX oraz lampy YN 685 które mają wbudowane już odbiorniki.