Strona 156 z 167 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 551 do 1 560 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

TX to sterownik i on występuje tylko w jednej wersji.
    Natomiast 622c w wersji drugiej ma zmienione mocowanie na szybkozłączkę i dodany port USB do ewentualnej przyszłej aktualizacji firmware. Pozostała funkcjonalność jest ta sama, co w wersji pierwszej.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Dziękuję, jak widzę dochodzi jeszcze pozycja 560 (pewnie lampa YN 560) ale mając już komplet 622 mogę to pominąć.

Dzięki.

wysłane z Nokii 6210.
    |CANON FF|

Uzależniony
    Miasto
    .

Jeden odbiornik 622 wyzwala mi z pełną mocą niezależnie od ustawienia i nie synchronizuje z HSS. Miał ktoś podobnie?

Uzależniony

wyczyść styki spirytusem

Początki nałogu Awatar biodar

Potrzebuję porady:

Mam: Canon 6d + YN-600EX-RT + Canon 430EXII

Jak to zestawić by działał bezprzewodowo E-TTL ?
    Canon 6d nie ma żadnego sterowania bezprzewodowego, więc trzeba wyzwalacz. Najprościej byłoby dokupić transmiter yn-e3-rt i jeszcze jedną lampę YN-600EX-RT zamiast tego canona 430, ale to koszt powyżej 1000zł

Potrzebuję by obie lampy działały i były sterowane z jednego miejsca - czyli tam gdzie stoję, trzymam aparat i np lewa lampa świeciła mocniej niż prawa itp

Od razu napiszę, ze miałem ochotę na https://fripers.pl/p/wyzwalacz-radio...2cii-do-canon/ ale w opisie lampy YN-600EX-RT jest napisane, że nie działa z "Lampa nie współpracuje z wyzwalaczami RF-603 i YN-622." A może nie działa z 622 a z 622II już działa? - tak jest znów opisane w opisie tego 622II

Co zrobić, jakieś inne rozsądne opcje do 6D. Nawet jak dokupię jeszcze jedną YN-600EX-rt to canon 430exII założona na aparat nie będzie tym sterowała bo nie ma trybu master tylko slave(dobrze myślę?).
    A, zapomniałem - to ma być ministudio w terenie czyli dwie lampy reporterskie na parasolkach, a nie jedna na aparacie i steruje drugą

(Wcześniej miałem 60d i tam wbudowana lampa była sterownikiem wszystkiego)

Dzięki z góry za podpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez biodar ; 26-12-2016 o 18:37

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez biodar Zobacz posta
    Potrzebuję porady:

Mam: Canon 6d + YN-600EX-RT + Canon 430EXII

Jak to zestawić by działał bezprzewodowo E-TTL ?
    Canon 6d nie ma żadnego sterowania bezprzewodowego, więc trzeba wyzwalacz. Najprościej byłoby dokupić transmiter yn-e3-rt i jeszcze jedną lampę YN-600EX-RT zamiast tego canona 430, ale to koszt powyżej 1000zł

Potrzebuję by obie lampy działały i były sterowane z jednego miejsca - czyli tam gdzie stoję, trzymam aparat i np lewa lampa świeciła mocniej niż prawa itp

Od razu napiszę, ze miałem ochotę na https://fripers.pl/p/wyzwalacz-radio...2cii-do-canon/ ale w opisie lampy YN-600EX-RT jest napisane, że nie działa z "Lampa nie współpracuje z wyzwalaczami RF-603 i YN-622." A może nie działa z 622 a z 622II już działa? - tak jest znów opisane w opisie tego 622II

Co zrobić, jakieś inne rozsądne opcje do 6D. Nawet jak dokupię jeszcze jedną YN-600EX-rt to canon 430exII założona na aparat nie będzie tym sterowała bo nie ma trybu master tylko slave(dobrze myślę?).
    A, zapomniałem - to ma być ministudio w terenie czyli dwie lampy reporterskie na parasolkach, a nie jedna na aparacie i steruje drugą

(Wcześniej miałem 60d i tam wbudowana lampa była sterownikiem wszystkiego)

Dzięki z góry za podpowiedzi
    Z YN 622 wszystko działa bez łaski. Ten wyzwalacz przenosi gorącą stopkę i wszystko co działa na korpusie musi też działać na wyzwalaczach YN-622.
    Ta cytowana przez Ciebie uwaga to jakieś durne tłumaczenie tekstu na język polski, powinnio być że: YN 600EX-rt nie ma wbudowanego odbiornika systemu YN-622 i tyle. Ale jeżeli taki odbiornik dołączysz do tej lampy to już go będzie miała i będzie działać.
    Potrzebujesz jeden YN-622TX oraz dwa YN-622.
    Lepszą jednak opcją jest jeden YN-622TX oraz lampy YN 685 które mają wbudowane już odbiorniki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Potrzebujesz jeden YN-622TX oraz dwa YN-622.
    Lepszą jednak opcją jest jeden YN-622TX oraz lampy YN 685 które mają wbudowane już odbiorniki.
    Jeśli ktoś już ma lampę z wbudowanym odbiornikiem radiowym jednego systemu to polecanie zakupu dwóch kolejnych lamp i sterownika w drugim systemie nie jest (moim zdaniem) najszczęśliwszym pomysłem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Sprawdź YN-E3-RT + YN-E3-RX

Początki nałogu Awatar biodar

O, dzięki za szybkie info. Czyli YN 622 bez względu na wersję powinien sobie poradzić, podobnie jak YN E3 rt z dodatkowym odbiornikiem w kwestii przenoszenia sygnału z aparatu.

Doprecyzuję jeszcze pytanie: Czy oba rozwiązania pozwolą na niezależne sterowanie obiema lampami z poziomu tego nasadzanego na aparat nadajnika - czyli np -1EV do TTL na stojącej po lewej stronie lampie Canona 430 EXII oraz np +1EV do TTL na stojącej po prawej stronie lampie YN 600 EX RT. Czy może tylko przenoszą to co ustawił aparat - a więc jedne ustawienia dla wszystkich i trzeba bezpośrednio na każdej lampie ustawić sobie te +1 a na drugiej -1 do ttl

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez biodar Zobacz posta
    O, dzięki za szybkie info. Czyli YN 622 bez względu na wersję powinien sobie poradzić, podobnie jak YN E3 rt z dodatkowym odbiornikiem w kwestii przenoszenia sygnału z aparatu.

Doprecyzuję jeszcze pytanie: Czy oba rozwiązania pozwolą na niezależne sterowanie obiema lampami z poziomu tego nasadzanego na aparat nadajnika - czyli np -1EV do TTL na stojącej po lewej stronie lampie Canona 430 EXII oraz np +1EV do TTL na stojącej po prawej stronie lampie YN 600 EX RT. Czy może tylko przenoszą to co ustawił aparat - a więc jedne ustawienia dla wszystkich i trzeba bezpośrednio na każdej lampie ustawić sobie te +1 a na drugiej -1 do ttl
    odpowiedź-Tak w zakresie +/-3EV.
    YN-622tx umożliwia oddzielne sterowanie każdą z trzech grup i regulacje z poziomu swojego wyświetlacza: korekty EV, zuma lampy oraz trybu pracy(TTL,HSS,Manual,SS,OF) . Można też mieszać systemy pracy poszczególnych grup np.: jedna grupa to TTL druga w manualu a trzecia SS dla lampy studyjnej.
    Ustawiając wszystko w TTL, wygodniej jest użyć przeznaczonej do tego opcji sterowania proporcjami grup.

Strona 156 z 167 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów