Ale czy dla każdej grupy osobno? Bo nie sprecyzowałem a o to w domyśle mi chodziło :-)
6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard
Ok, jakoś ciężko mi było sobie wyobrazić jak można to robić z menu aparatu, ale skoro się da to się nie sprzeczam.
Az sprawdze wieczorem jak dokladnie to dziala. Mozna wybrac grupe z wyzwalacza i zmieniac zoom z aparatu.
To czy się da czy nie napisałem jako ciekawostkę. Bardziej "innowacyjne" (choć nie licząc PW ma to jeszcze odin) jest sterowanie z palca a nie gmeranie w menu aparatu.
Jestem bardzo ciekawy jaki będzie ostateczny kształt urządzenia i jaka będzie jego cena bo to od niej będzie wszystko zależało. Jeśli za komplet wyjdzie max 20% więcej niż obecnie king I to myślę, że może odnieść sukces. Jeśli nie to skończy jak odin, który to wszystko już ma a jest bardzo niszowy (nie znam nikogo kto choćby widział go na oczy). No i o ile będzie kompatybilny wstecz...
Jak już się tak rozgadałem to napiszę jeszcze o jednej rzeczy. Jeśli King II nie będzie kompatybilny wstecz to IMO będzie to dla firmy strzał w kolano a dla mnie dyskwalifikacja produktu już na starcie. Pixele są na rynku od połowy 2010 roku a już wyszły 2 wersje które oczywiście ze sobą nie gadają. TT5/TT1 wyszły rok wcześniej i jedyne co się do tej pory się zmieniło to oprogramowanie. Mało tego dogadują się z Plus II (tylko wyzwolenie). Mam również przekonanie graniczące z pewnością, że jeśli w przyszłości wyjdzie nowy PW to będzie również kompatybilny wstecz. Patrząc na politykę firmy to bardziej opłaca się wydać pieniądze na takiego PW niż pozwolić zostawić siebie na lodzie jak było w przypadki knightów. Jest to nie tylko kwestia dostępności odbiorników ale również uczenia się obsługi. I nie mam tu na myśli tylko guzikologii ale również sposobu błyskania szczególnie w ettl.
Wchodzenie do menu canona i zmiana mocy manualnej lampy chwilkę zajmuje. Z takim wyzwalaczem jak King II będzie to wiele prostszeTryb wymuszony HSS nie będzie użyteczny do póki nie zrobią w wyzwalaczach ustawiania opóźnienia błysku, czy to przez USB czy na panelu. Każda lampa ma inną charakterystykę, aby ją wykorzystać w 100% trzeba by właśnie mieć taką regulację.