Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
Zaraz zaraz. O jakim odbiorniku mowisz? Lampy te nie maja fotoceli znanych z lamp studyjnych. Jadna lampa na stopce w aparacie ustawiona jako master wyzwala za pomoca podczerwieni drugą ustawioną jako slave (odbiornik). Nie potrzeba dodatkowych wyzwalaczy. Tak robisz?
odbiornik pixel soldier przy jednej z lamp, nadajnik na aparacie albo z ręki. Wyzwalana jest tylko ta która ma zamontowany odbiornik, druga bez odbiornika milczy. Jeśli w 50D wezmę zdjęcia seryjne w trybie "H" czyli jakby highspeed i mam dobrze naładowane obydwa metze to ten bez odbiornika błyska co 2 albo co 3 zdjęcie (już dokładnie nie pamiętam). Pytanie dlaczego, jesli podczerwień to nie powinien wcale, jeśli mają zwykłą fotocelę to powinny przy każdym ujęciu obydwie.
Mam jeden odbiornik, a 2 lampy, drugą chciałbym uruchomić poprzez wbudowaną fotocelę i jakoś mi to nie wychodzi.
kiedy wezmę master/slave czy servo tak jak piszą w instrukcji to błyskają tak jak powinny, ja chcę jednak za pomocą pixela bez błysku na aparacie i bez kabli. tylko że pewnie tak się nie da.
pozdr.