Pokaż wyniki od 1 361 do 1 370 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Cytat Zamieszczone przez ASH666 Zobacz posta
    Witam!

Szukam i nie mogę znaleźć nic na temat problemów z kupionymi dzisiaj Pixel Bishop. Lampa na stopce powinna pracować w TTL, a moja wali pełną parą. Używa ktoś tego?
    Bishop przenosi ettl tylko przez nadajnik umieszczony na gorącej stopce na aparacie. Lampa umieszczona na odbiorniku nie będzie działała w ettl.

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    Ja mam inny problem. 2 lampy metz, jedna 58 druga 50. przy jednej z lamp odbiornik, drugą chcę wyzwolić z wbudowanej fotoceli bo chyba takowe posiadają obydwie (chyba posiadają, przynajmniej tak deklarują sprzedawcy) i pupa blada.
    Jakie warunki? Pokój czy raczej otwarta przestrzeń? Lampy muszą się widzieć. Muszą być skierowane do siebie "czerwonym plastikiem". Robiłeś tak jak jest napisane w instrukcji czy po swojemu? ;-) zestaw ten musi działać.

...

Zaraz zaraz. O jakim odbiorniku mowisz? Lampy te nie maja fotoceli znanych z lamp studyjnych. Jadna lampa na stopce w aparacie ustawiona jako master wyzwala za pomoca podczerwieni drugą ustawioną jako slave (odbiornik). Nie potrzeba dodatkowych wyzwalaczy. Tak robisz?
    Ostatnio edytowane przez jaroslaw.majcher ; 17-08-2012 o 21:27
    6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Uprawnienia umieszczania postów